Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Анти-српство у Европској унији

Да ли Срби у ЕУ заузимају место Јевреја у Трећем рајху?

Београд 03.12.2012.

Немачка савезна влада је за неке своје потребе извршила анкетирање својих грађана и утврдила да сваки пети Немац гаји мање или више некаква антисемитска осећања. Сама та чињеница је поразна за Немачку с обзиром на ужасан покољ Јевреја који је Немачка спровела на територији Европе у временском интервалу од 1939 до 1945. Међутим нико није спровео анкету како се Срби као народ котирају у ЕУ и Немачкој мада за то и не мора да се спроводи анкета, јер се антисрпско расположење у задњих двадесет година институционализује у ЕУ кроз све нивое власти, и бити антисрбин је данас сасвим пожељно уколико неко жели да напредује. Али невероватна је чињеница да Европа која има традицију геноцида над Србима уназад 150 година, убијање и сваковрсно друго малтретирање Срба сматра пожељним и даље. Што се тиче немачке, да подсетимо на злочине аустро-мађара током Првог Светског рата затим саучешће у геноциду над Србима у оквиру фашистичке НДХ и на крају прикривено учешће у геноциду и етничком чишћењу Срба са територије Хрватске и БиХ у рату 1991-1995 и на крају учешће (иако је по Немачком уставу забрањено) у агресији и геноциду над Србима 1999 године на територији КиМ, да би се комплетна учешће у агресији, геноциду и етноциду над Србима Немачка и ЕУ опрале срамном одлуком хашког инквизиционог суда о ослобађању Готовине, Маркача и Харадинаја. Има једна мала случајност а то је да немачке окупационе снаге у оквиру КФОР-а користе бункере који су изградили и користили њихови очеви и дедови за време Другог Светског рата а немачки официр који је убио двојицу Срба који су бежали од шиптарских кољачких формација је добио орден за храброст?!

Антисемитизам и антисрпство је данас (између осталог и) осећај мржње према ова два народа, који су живи сведоци геноцида. Та мржња је мржња починиоца греха усмерена према сведоку греха. Све убице мрзе сведока њиховог убиства док је осећање кривице и свест о томе да је урађено нешто што није требало - потиснуто негде дубоко у други план.

Након поновног уједињења Немачка је кренула једним путем који све Европљане може да забрине. Канцелар Кол је убеђивао своје колеге да уједињена Немачка неће да прави нову Немачку Европу већ нову Европску Немачку али одмах се видело да од те приче нема ништа. На жалост Немачка је кренула путем који је дугорочно гледано пут у ништа, јер ни једна окупација па ни ова мека коју Немачка спроводи над осталим Европским државама не може да траје унедоглед а да не произведе некакав слом, јер невоља увек долази оданде одакле се не очекује.

А ми Срби се питамо једно:

- да ли ће Немци и на ком месту организовати неки нови покољ или етничко чишћење Срба и на који начин?

 

Евро-атлантизам - погледајте