Насловна О нама Download Везе Контакт

 

БОРИС ТАДИЋ ДРУГИ ПУТ МЕЂУ СРБИМА

Београд 10.02.2014. године

Ових дана на почетку предизборне кампање српско политичко небо обогаћено је за још једну звездицу. Бивши нам председник и самодржац све Србије Борис Тадић је одлучио незадовољан радом садашњег шефа жутог блока да формира свој грађански блок под именом Нова Демократска странка.

Тековине бившег нам председника Бориса Тадића током његове осмогодишње владавине су нам познате и могу се свести у пет тачака за које је заједничака једна реч - СЛОМ

  1. демографски слом (Србија никада у својој историји није доживела толику депопулацију становништва кроз исељавање у иностранство, абортус, демотивацију жена за рађање кроз избегавање запошљавања и отпуштање трудница и укидање социјалних давања)
  2. социјални слом (огледа се кроз масовну незапосленост у Србији, отпуштање радника и масовних гашења некада профитабилних предузећа уништених кроз приватизације)
  3. политички слом (политичка снага Србије као централне државе Балкана са најјачом економијом и оружаним снагама била је јача од сваке државе Балкана појединачно. Под водством бивши нам председника Бориса Тадића Србија је кренула у девастацију сопствене економије, оружаних снага, правосудног система као основних стубова политике, слања политичких и војних руководиоца који су бранили земљу од агресије НАТО и ЕУ током ратова 90-тих што је резуртирало и политичким сломом државе и политике коју је та држава водила. Данас је Србија политички лилипутанац приморана да преговара са тзв привременим представницима Приштинске сецесионистичке администрације под водством незваничног дилера органима отетих Срба - Хашима Тачија )
  4. војни слом (кроз реформу војске некад респектабилну Војску Србије која се са успехом носила са НАТО-м током агресије на Србе током ратова у Словенији, Хрватској, БиХ и на крају на КиМ.)
  5. економски слом (који се огледа кроз пропале приватизације најпрофитабилнијих фирми, уништење банкарског сектора ради довођења страних лихварских банки, потписивање ССП-а који домаће пољопривреднике и њихове производе доводи у инфериоран положај у односу на исте из ЕУ.).

Том приликом је око себе окупио све " државотворне " странке познате по својој улози у изградњи модерне демократије у Србији.

 

евро-атлантизам / евро-атлантске интеграције - погледајте