Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Правилник понашања на Видовданском маршу

03.06.2011.

 1. Није дозвољено конзумирање алкохола у току дана. Важи од буђења и јутарње молитве, током хода, па све до доласка на одредиште одређено за тај дан.
 2. Буђење и устајање у 7 сати ујутру на позив одговорног лица, дежурног или сл. (ванредно се може сатница променити).
 3. Одлазак на јутарњу молитву у Храм пред полазак.
 4. Коришћење службеног возила током дневног хода, дозвољено је само људима који су повређени, или из другог објективног разлога.
 5. Обавезно је одржавање личне хигијене.
 6. Учесници марша треба да се труде да службено возило, вреће за спавање, личне ствари, итд, одржавају чистим и уредним.
 7. Не загађивати околину бацањем разних отпадака ван места која су за то предвиђена.
 8. У току хода треба пазити на своје кретање и саобраћајне прописе (с обзиром да се најчешће крећемо коловозом), како учесник не би угрозио свој живот или здравље и животе других учесника марша.
 9. Није дозвољено улазити у физичке и друге сукобе са припадницима органа реда, локалним становништвом, учесницима саобраћаја, итд.
 10. На местима преноћишта се понашати пристојно, односно, не стварати галаму, буку или се понашати бахато на било који други начин (ометати ноћни одмор других, итд).
 11. Место преноћишта и успутног одмора (предаха) треба одржавати уредним и чистим. Пред напуштање места боравишта, простор треба довести у првобитно стање.
 12. Уколико се на дуже време удаљавате са места боравишта, пожељно је да о томе обавестите одговорне особе.

Напомена: Озбиљније нарушавање Правилника понашања, као и непоштовање договора са члановима Организационог одбора, повлачи искључење са Видовданског марша.

Организациони одбор Видовданског марша

Видовдански марш