Насловна О нама Download Везе Контакт

 

ПОКУШАЈИ ПРЕКРАЈАЊА УЗРОКА ПРВОГ И ДРУГОГ СВЕТСКОГ РАТА

Београд 17.06.2013. године

Кључ од будућности увек се налазио у прошлости. Знајући за то непријатељи Србије и Русије ангажовали су се у покушајима ревизије узрока и последица Првог и Другог Светског рата. Да подсетимо узрок Првог светског рата је тежња Немачких и Аустро-Мађарских клеро-милитариста за преовладавањем Европским континентом. Та тежња Немачке и Аустро-Мађарске клеромилитаристичке клике за окупацијом Европског континента довело је до безмало мобилизације близу 60 милиона људи од којих је погинуло 15 милиона а рањено 20 милиона. Одговорност за овај покољ наравно тежишно лежи на Немачкој и Аустро-Мађарској. Злоупотреба атентата Гаврила Принципа на аустроугарског надвојводу Франца Фердинанда није ништа друго него покушај сваљивања сопствене одговорности на Србију. Најава подизања споменика надвојводи Францу Фердинанду у Сарајеву за Видовдан 2014 године није ништа друго него иста провокација коју је он сам извео пре сто година. Поводом покушаја ревизије узрока Првог Светског рата дајемо вам линк према одличном чланку који је објавио дневни лист Политика у недељу 09. јуна 2013. године.

http://politika.rs/rubrike/Tema-nedelje/pred-stogodisnjicu-prvog-svetskog-rata/Revizija-proslosti-u-reziji-velikih-sila.sr.html

Данас су Србија и Русија суочене са покушајима ревизије узрока и последица Другог Светског рата. Други Светски рат почео је 01.09.1939. нападом Хитлерове нацистичке Немачке на Пољску а завршио се 09.05.1945. године капитулацијом исте и самоубиством Адолфа Хитлера. У том до сада најкрвавијем сукобу погинуло је најмање 50 милиона а највише 75 милиона људи. Карактеристика овог рата јесу невероватна зверства које су починиле силе осовине на челу са Немачком на источном фронту где је на Совјетској страни страдало 28 милиона људи од којих су 20 милиона били цивили а 8 милона војници, у индустријализацији смрти у концлогорима где се убиства 6 милиона Јевреја у гасним коморама свело на статистику и садистичком иживљавању у логорима смрти у тзв НДХ у којима је убијено преко милион Срба. Хрватска је вероватно једина држава на свету која је имала логоре смрти за децу.

Заинтересованост Немачке, Хрватске и осталих сила осовине за ревизију узрока и последица Другог Светског рата је разумљива али ангажовање држава тзв западне демо(н)кратије као на пример САД и Велике Британије у ревизији узрока и последица Дргог Светског рата је занимљива. Узроци овог понашања свакако леже у покушају прикривања њихове улоге у доласку Адолфа Хитлера на власт и финансирање и пословање ових држава са нацистима пре почетка и током Другог Светског рата. Поводом ових покушаја погледајте интересантан чланак на следећем линку

http://srpskapolitika.com/Tekstovi/Analize/2009/latinica/055.html

Понашање ових држава на првом месту САД, Француске и Велике Британије (Немачко понашање током кризе 90 - тих је било у складу са њеном историјском окупационом улогом на овим просторима) показује нам да су тзв западне демо(н)кратије увек биле на истој страни и против истих народа на првом месту православних Срба и Руса.

 

Евро-атлантизам - погледајте