Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Русија и Кина имају одговор на ПРО САД

Београд 17.01.2013. године

Током свог агресивног наступа на глобалном нивоу САД су покренуле низ ратова. Сврха свих ратова које су САД покренуле од 1990. па на овамо имале су само један циљ - уништење Русије и њено поробљавање и преовладавање њеним рудним богатствима (природним ресурсима).

Да наведемо само један мали пример овога пута везан за Србију. Рудна богатства на територији Косова и Метохије су процењена на 50 милијарди евра. Тако да све донације (већина њих су кредити који се политички зову "донација") ЕУ и САД које нам дају на кашичицу су стварно смешне с обзиром на процењену вредност рудног богатства и на то да је штета коју су ЕУ и САД нанеле Србији током агресије 1999. године процењена на 100 милијарди долара. Узевши у обзир да је оволика вредност рудног богатства не територији КиМ колика ли је вредност богатства на територији Русије којих се жели дочепати крупни капитал из САД и ЕУ ?

Наравно потези које предузимају САД и ЕУ са циљем изласка на границу са Русијом и коначно сламање саме Русије нису промакли руководству у Москви. Али на удару се није нашла само Русија. Потези које САД предузимају заједно са својим савезницима у правцу НР Кине такође не могу бити другачије протумачени него као агресивна акта. Пребацивање великих поморских снага САД у Азијско-Тихоокеански регион и инсталација ПРО система на граници са НР Кином има за циљ умањење ефекта дејства ракетних система Кинеске Народноослободилачке Армије. Зашто би неко желео да умањи ефекте ракетног дејства неке државе ако не жели да нападне исту ?

Без обзира на уздржаност Русије и Кине потези САД и њених савезника нислу прошли непримећени. Међутим ово је први пут да Пекинг и Москва заједно изађу у јавност са сапштењем да се сви потези САД прате и да не постоји изазов који САД могу да упуте овом двојцу а да они немају одговор. За паметног довољно, али безмерна рудна богатства су исувише снажан изазов за крупни капитал САД и ЕУ.

Нама малима и већ покореним државама не преостаје ништа друго него да се окренемо ка истоку и пратимо шта се тамо дешава надајући се да ће у свом походу ка истоку запад проћи као и до сада.

 

погледајте линк:

http://vaseljenska.com/svet/moskva-i-peking-imaju-zajednicki-odgovor-na-pro-sad/

 

Одбрана - погледајте

Зауставимо заједно ширење ЕУ и НАТО - погледајте