Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Зашто је пензионисан генерал Аца Томић

Београд 27.01.2013. године

У налету еврофанатичности ДС је нанала немерљиву штету држави Србији по свим елементима. Врхунац свог штетног дејства ДС је испољила у периоду 2008 - 2012 за време владавине неславног двојца Мирка Цветковића и Бориса Тадића. Заправо овај двојац се може свести само на бившег председника Бориса Тадића коме је несрећни "господин нико" (Мирко Цветковић) и његова влада служили само као сервис за спровођење сопствених одлука.

Једна од таквих одлука јесте пензионисање генерала Аце Томића начелника тадашње војне службе безбедности СРЈ. У чему је квака?. Једноставно у томе што је радио свој посао. Генерал Аца Томић као начелник војне службе једноставно свим акцијама које је предузимао и мерама које је спроводио радио на јачању службе и није желео да дозволи њено растакање, као и растакање државе и војске и као такав није могао да остане на том месту. Доказ за то јесте спектакуларно хапшење генерала Момчила Перишића који је са својом странком Покрет за демонкратску Србију био члан тадашње владе коју је чинио ДОС.

http://www.novosti.rs/dodatni_sadrzaj/clanci.119.html:299662-Mandat-stiti-generala

http://www.novosti.rs/dodatni_sadrzaj/clanci.119.html:299289-General-odao-tajne

Након хапшења генерала Момчила Перишића представници ДОС-а нису се узбудили због самог чина шпијунаже већ због угрожавања демократских права генерала који је завршио иза решетака.

Овим чином и својим непристајањем на растакање Војске Србије генерал Томић је запечатио своју каријеру и судбину - морао је да оде. Бивши председник Тадић тада на челу Министарства Одбране пензионише генерала Томића и на тај начин уклања још једног патриоту који је представљао препреку у растакању система одбране и безбедносту а самим тим и препреку европском путу Србије. Успешно се кријући иза имунитета бивши председник Борис Тадић је избегавао судски процес до сада када је морао да изађе пред суд да би дао изјаву.

Питање исправности одлуке јесте бацање прашине у очи. Право питање јесте дали је одлука о пензионисању генерала Аце Томића коју је донео бивши председник Борис Тадић, у то време министар одбране, била законска собзиром да смењивање и постављање начелника војне службе није било у надлежности министра.

 

Одбрана - погледајте