Насловна О нама Download Везе Контакт

 

63 % Италијана за излазак из ЕУ

31.08.2011.

Извор: Први критички аналитичко-информациони портал о ЕУ "Референдум": http://referendum-eu.rs

У анкети спроведеној у априлу 2011. године чак се двотрећинска већина Италијана (63%) изјаснила за излазак њихове земље из Европске уније! Сматра се да су главни узроци великог незадовољства грађана и отпора према ЕУ економска криза и велики прилив имигрaната из северне Африке у Италију.

Све тежа финансијска ситуација која погађа већину држава ЕУ допринела је ширењу анти-ЕУ расположења међу грађанима држава чланица. На жалост, у главним државама Европске уније ретко се спроводе анкете које доводе у питање чланство тих држава у ЕУ, са изузетком Велике Британије, где број оних који су за излазак из ЕУ расте из месеца у месец и већ је достигао половину становништва.

Међутим, анкета која је спроведена у Италији у априлу 2011. године (од стране Swg за www.Affariitaliani.it), доноси још погубније резултате по Европску унију. Наиме, у анкети се чак двотрећинска већина Италијана (63%) изјаснила за излазак њихове земље из Европске уније!

Међу грађанима који су за излазак Италије из ЕУ доминирају гласачи центра и деснице, у удносу на левицу: 83% грађана који гласају за центар и десно крило је за излазак из ЕУ, а свега 36% оних који су опредељени за центар и лево крило.

Сматра се да су главни узроци великог незадовољства грађана и отпора према ЕУ економска криза и велики прилив имиграната из северне Африке у Италију.Извори:
http://affaritaliani.libero.it/cronache/immigrati_maroni150411.html
http://teameurope.info/

Евроатлантизам - погледајте