Насловна О нама Download Везе Контакт

 

О нама

„1389“ (покрет) је Православно државотворно народно хуманитарно удружење, које се бави очувањем духовних, историјских, културних и других вредности српског народа и афирмацијом традиције уз незанемаривање потребе за развојем државе.

Радимо на препороду Православне државотворности са нагласком на државотворне и благородне династије Немањића, Обреновића и Карађорђевића у Србији и Романових у Русији.

Организујемо уз Благослов Патријаршије Српске православне цркве ходочашћа до Газиместана у славу косовских мученика и јунака и Видовдана - Видовданско ходочашће, и до Бијељине у славу Крста и Крстовдана - Крстни ход за Републику Српску.

Боримо се за окончање убијања нерођене деце абортусом, тојест за забрану абортуса и за демографски опоравак Србије.

Наше богатство су бројни пријатељи и сарадници, удружења и појединци у Русији и другим земљама.

Нисмо политичка странка и не бавимо се страначким, изборним и сличним пословима. Осмишљавамо, развијамо и остварујемо пројекте од значаја за народ и државу. Трудимо се да подстакнемо друштвени дијалог, научна истраживања и критички приступ ка утврђивању контура народног и државног интереса.

Наша Крсна слава и свети заштитник је Свети великомученик кнез Лазар са косовским мученицима и јунацима – Видовдан.

 

Изворни проглас при оснивању покрета 1389 - погледајте

 

Покрет 1389 су почетком октобра 2004. године у Жаркову основали житељи овог београдског насеља: Борко Костић, Марко Манојловић, Срђан Новак и Радојко Љубичић.

Оснивање "1389" 10. октобра 2004. - погледајте

  

Заштитник и слава Народног покрета 1389 је Свети великомученик кнез Лазар.

 

 

О осмокракој (Витлејемској) звезди ...погледајте

 

  

Знамење покрета 1389