Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Тим број шест

Београд 30.03.2012.

Након распада СССР-а САД су тог тренутка остале једина супер сила на свету. Никада до тада у историји цивилизације није се десио случај да се једна држава нађе у ситуацији да јој цела планета буде двориште које она може да уређује по својој замисли. На жалост САД су пропустиле прилику да уреде своје двориште на принципима међународног права и у корист свих и нису се показале дорасле задатку глобалног вође.

Као један од основних полуга хегемоније којом су се САД користиле током 90-тих година биле су и оружане снаге САД прецизније њене специјалне јединице. Оне су их обилато користиле као инструмент силе против непослушних (слободарских) држава које су одбијале да се на било који начин покоре хегемонији САД. Наравно инструмент силе је био један од низа акција које су САД користиле са циљем сламања отпора непослушних (слободарских) држава. Оружаној акцији предходиле би политичке и економске санкције, сатанизација, спортске санкције, инвазија НВО све са демо(н)кратским и слободарским називима, медијска блокада и ширење дезинформација, медицинске санкције, санкције на пољу науке и културе, бомбардовање домицилног становништва лажима о светлој будућности чим про западни политичари (квислинзи) дођу на власт односно свеобухватно разарање свих сегмената друштва нападнуте државе и све са циљем сламања воље за отпором и ако то не да резултате онда би на крају ишле и терористичке акције против снага безбедности коју би предводиле специјалне снаге.

Недавно је и на једном од сателитских канала био приказан и тзв seal team 6. Да преведемо на српски ради се о тиму број 6. поморских диверзаната САД који су задужени за обезбеђивање интереса САД на отвореним морима и океанима. Припадници овога тима су неоспорно један од најбоље обучених и најбоље опремљених тимова који оперишу на планети. Чак су нас и током те емисије удостојили да чујемо нешто и о обуци коју пролазе и начинима на који се припремају за задатке што се обично не износи у јавност са податком да сваки од тренутно активних чланова који се налази у тиму учествовао у неким дејствима. Међутим у целој овој идиличној причици о овим супермомцима које само САД имају дата је и једна информација која је јако интересантна а вероватно је промакла већем броју гледаоца ове емисије а то је да ови супермени имају свог психолога који се бави само њима и који учествује у припреми људи који иду на задатке и у прихвату истих приликом повратка са задатка. Зашто је потребан психолог оваквим супермомцима који све проблеме рашавају на лицу места у пар секунди и који немају моралну дилему дали су на страни права и правде или нису. Постојање оваквог профила стручњака указује само на једну ствар а то је да постоји расцеп између прокламованих циљева и реалних задатака на терену са којима се суочавају припадници seal team 6.

Да повучемо малу паралелу са по злу чувеним ратом у Вијетнаму где је влада САД прокламовала борбу за демократију против комунистичке диктатуре а која је резултирала убиством преко 3.500.000 Вијетнамаца махом цивила. Наравно такав рат је оставио дебеле последице и по саме америчке војнике који су се успели вратити из рата али са тешким траумама и грижом савести.Такође имамо сличне случајеве и са америчким војницима који су се борили и у првом и другом рату у Ираку (синдром познат као заливски), Авганистану где се последице још нису сагледале и наравно још нерегистроване последице где год да су американци спроводили "демократију". У сваком случају постојање оваквог профила стручњака у специјалним снагама снажно сугеришу на "перача савести" који припадницима борбених јединица америчких снага "пере савест" након насилне демократизације.

Стоп ЕУ и НАТО - погледајте

стоп НАТО

СТОП ЕУ и НАТО!