Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Уставни суд да оцени уставност ЕУ интеграција

22.10.2011.

Последњи догађаји на Космету, као и многобројне изјеве званичника Европске уније, јасно указују да је циљ ЕУ потпуно одвајање јужне српске покрајине од Србије и тиме нарушавање територијалне целовитости наше земље.

Председник општине Звечан је изнео став, који је уједно и став свих Срба са севера Космета, да ће допустити КФОР-у да обезбеди снабдевање својих војника на северу покрајине, али да српске општине и српски народ не допуштају ЕУлексу да дође на север, јер је он отворено на страни косовских Албанаца и превози нелегално албанске царенике. Доводећи албанске чиновнике на границу, КФОР и Еулекс крше своју статусну неутралност и директно учествују у отимању дела територије Србије.

Овим се јасно показује да су европске интеграције процес отворено супротстављен Уставу, у којем јасно пише да је Космет саставни део наше државе. Дакле, европске интеграције су процес супростављен суверености и целовитости Србије.

Из тог разлога, Покрет 1389 захтева да Уставни суд Србије оцени уставност европских интеграција и да се потом забрани државним органима да носе обележја ЕУ и да пропагирају ЕУ норме и стандарде.


графит у Косовској Митровици

Графити у Косовској Митровици