Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Америчка медијска олигархија руши правни поредак и демократију

28.02.2017.

            Велики број медија у САД се и не труди одавно да остави утисак објективности и неутралности. Они и не покушавају да извештавају избалансирано из различитих углова већ се просто дрско и безобразно намећу као паралелни поредак, владари из другог плана, олигархија која поседује суштинску моћ и којој морају сви да се покоре, па чак и председник САД.

Они сматрају себе главним (или јединим) ствараоцима друштвених, моралних и политичких вредности. Њихов медијски рат против Трампа је започео још током кампање за председничке изборе 2016., а током 2017. се наставља. Велики број медија за главне вести сваки дан има неосновану критику Доналда Трампа и тешке оптужбе којима се узнемирава јавност, нарушава демократија и воља народа изражена на изборима, крши правни поредак, гази устав, подрива јавни морал и спроводи револуционарна агресија.

За сада је администрација Доналда Трмапа показала јаке живце и добро трпљење, али то на дуже или чак средње стазе није довољно. Информативни и медијски простор је тешко контаминиран од стране анти-државних медија који износе лажи и инсинуације. Влада САД би требало да прати рад свих медија, врши анализе која имена и речи се колико и како помињу и у ком смислу, да анализира негативна и позитивна писања и да се види зашто одређени медији фабрикују неколико десетина или чак преко 100 негативних вести месечно о председнику САД Трампу.

Многи медији су оваквим криминалним радом изгубили право на информативну делатност и треба да се баве неполитчким радом или на места уредника треба поставити људе који поштују демократску вољу народа, устав и законе, власт и поредак у држави. Ситуација је тренутно таква да је питање: или Трамп или медијска олигархија? Обоје не може.

 

Поредак - антиреволуција