Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Антируска цензура Youtube-а

10.11.2012.

Амерички (наводно међународни) сервер видео записа Youtube показује да не одступа од цензуре свог садржаја и то у виду антируске цензуре. Кратак, занимљив и важан видео спот "Ждет ли Путина судьба Каддафи" се налазио на Youtube серверу на адреси: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ArPKRnSf7-M и покрет 1389 је поставио 03.05.2011. прозор ка овом споту (линк), али је спот уклоњен, обрисан са сервера Youtube на поменутој адреси! Затим смо поставили прозор ка истом споту/филму на руском серверу Rutube.ru. Поменути спот говори о агресији запада на Либију и намери да се убије Гадафи, али и да овај злочин није изузетак већ правило у систему западне спољне политике. Очигледно да је руководиоцима Youtube-а, међу којима има и оних са антируским расположењем, засметао овакав филм који иако кратак лепо повезује разне догађаје и објашњава их.

Није први пут да се покрет 1389 уверио у антируско расположење Youtube-а. 16.05.2010. смо на сајту извршили представљање спотова и песама руске групе "Любэ" (линк) путем сервера Youtube, али је сервер Youtube многе песме уклонио, па смо били принуђени да 17.01.2011. извршимо преусмерење ка руском серверу Rutube.ru (линк).

Очигледно да ће власти Русије имати пуно посла убудуће да доведу у ред свој интернет простор који је постао место анархије, насиља, неморала, порнографије, подривања државног поретка, итд, нарочито ако се има у виду да је ОДКБ ставио себи међу приоритете борбу против "кибернетичког криминала" (линк). Бројни услужни бесплатни сајтови врше перфидну про-западну и антируску пропаганду. Један од најотворенијих примера је Youtube. Влада Русије би требало да хитно заштити своје грађане од изложености утицају непријатељске прозападне пропаганде преко разних интернет и других садржаја. Стратегија запада да новцем подржава прозападне организације, медије итд, и да узнемирава грађане Русије својим агресивним и манипулативним порукама треба што пре да буде заустављена. Запад се лукаво позива на слободу говора, када жели своје поруке да наметне другима, али када је 15.10.2012. вођен предизборни ТВ дуел Барака Обаме и Мита Ромнија, трећи кандидат за председника Џил Стејн (из партије Зелених) која је желела да се појави на телевизији и каже своје мишљење је ухапшена (линк)!

 

Следећи линкови/прозори јасно говоре о цензури на Youtube (брисању садржаја):