Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Артемијевци стручно подривали митинг Срба са Косова и Метохије

10.05.2013.

Присталице бившег владике, садашњег монаха нанеле су велику штету преко потребном српском јединству, Србима са Косова и Метохије, али и свом духовном вођи Артемију тиме што су се неприлично, дрско, неартикулисано и недостојно понашали на митингу Срба са Косова и Метохије 10. маја у центру Београда. Наиме, ова несрећна скупина је ометала скуп, нарочито за време обраћања митрополита Амфилохија и владике Атанасија Јевтића, урлањем, добацивањем, вређањем, псовањем, скандирањем, итд. Ово срамотно понашање су професионално предводили 3-4 лажна монаха и једна лажна монахиња, који су својим гневним и бесним гестовима остављали мучну слику, која је далеко од образа Православног монаштва.

Веома су се грубо и агресивно односили према присутним грађанима и члановима 1389 који су покушали да их умире и утишају. Очигледно да су унутрашњи мир и духовни спокој давно изгубили. Оваквим понашањем се срамоти српски народ и Православна вера. Артемијевцима је вређање и понижавање Црквених великодостојника који су дошли на позив организатора скупа, 4 општине са севера КиМ, било изгледа главна преокупација.

На крају, треба рећи, да су овакви инциденти и скандали, на жалост чести на родољубивим јавним скуповима и да одређене несрећне скупине покушавају пошто-пото да изазову нереде или на други начин упропасте саборну замисао митинга. Такве маргиналне скупине, без обзира да ли су у питању хулигани или кримоногене дружине или артемијевци делују по одређеном препознатљивом шаблону, са циљем изазивања анархије и општег расула. Верујемо да ће народ знати да препозна примитивне провокаторе и да не подлегне њиховој агитацији.

http://nikadgranica.org

Никад граница! према Косову и Метохији - детаљније