Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Атлантистички РЕКОМ Наташе Кандић

Противуставна анти-Православна организација

02.05.2011.

РЕКОМ је најављен као регионална и независна комисија за утврђивање ратних злочина у периоду 1991-2001. на подручју бивше СФРЈ. Шта је заиста РЕКОМ? Ради се о још једној атлантистичкој установи којом управља Наташа Кандић. Ево неколико главних чињеница, одредница које осветљавају суштину и деловање РЕКОМ-а.

Противуставност: РЕКОМ на својој интернет презентацији тражи подршку организација из региона и при томе је међу државама које признаје понудио и "Косово": погледајте Овим је РЕКОМ најдиректније прекршио Устав Републике Србије, који недвосмислено одређује да је Косово и Метохија неотуђиви део Србије. Очекујемо да Уставни суд и други државни органи интервенишу и зауставе даље кршење основа правног система Србије од стране РЕКОМ-а и Наташе Кандић.

Наташа Кандић је својим присуством подржала проглашење независности Косова и Метохије у Приштини од стране претежно представника шиптарске терористичке организације УЧК, чиме је грубо погазила Устав Србије и показала да њен друштвени ангажман иде у прилог албанском тероризму, што је супротно хуманитарном праву.

Језици: РЕКОМ нарушава основне културне и цивилизацијске норме по моделу атлантизма и користи између осталог језике: "CBHS" (црногорско-босанско-хрватско-српски) и "СРБ-БОС" (ћирилица). Овим је српски језички простор раскомадан и подељен по политичко-атлантистичкој шеми. Измишљају се нови језици по моделу хашког трибунала на антинаучан и неразуман начин. Такозвани "босански" се појављује два пута као "језик" у две варијанте, иако он као језик не постоји. Логика РЕКОМ-а и Наташе Кандић да свака држава има право да језик који користи назове по себи - је безумна и антицивилизацијска - по истој логици би требало да постоје нови језици: амерички, канадски, аустријски, бразилски, мексички, итд. Агресија на српски језик, је агресија на српски народ. РЕКОМ фалсификујући језике угрожава идентитет милиона људи, што садржи елементе геноцидности.

Фонд за хуманитарно право: Ради се о организацији коју формално води Наташа Кандић, а коју отворено финансирају и контролишу владе западних држава, ЕУ, браћа Рокфелери, Џорџ Сорош, итд. Фонд за хуманитарно право је осовина РЕКОМ-а, организатор већине "консултација", форума, јавних скупова и сл, односно права организација испод маске. Детаљније о атлантистичком квазицивилном Фонду и његовим званичним донаторима можете погледати: овде

Иницијатива младих за људска права: Удружење слично претходно поменутом Фонду за хуманитарно право - ради се наводно о "српској невладиној организацији", а заправо је у питању политичка организација која гази Устав Србије, признаје независност Косова и Метохије, а финансирају је амбасаде западних држава, браћа Рокфелери, Џорџ Сорош (Фонд за отворено друштво), итд. Промовишу и геј вредности. Иницијатива младих за људска права је организовала у Нишу 12.04.2011. представљање РЕКОМ-а (линк). Детаљније о овој атлантистичкој квазицивилној организацији можете погледати: овде

Буџет (атлантистички): РЕКОМ је према подацима које је доставио јавности (линк) потрошио за око 2,5 година 2,46 милиона евра! Можемо претпоставити да је уложено знатно више новца, који није формално прокњижен. РЕКОМ није задовољан оваквим двоипогодишњим буџетом, већ тражи још око милион евра за рад, од тога око 600.000 евра тражи за дневнице "волонтера", што значи да нису у питању волонтери, већ плаћени радници. РЕКОМ обмањује јавност термином волонтери, који указује на ентузијазам и уверења, а заправо се ради о добро плаћеним радницима. Главни донатори РЕКОМ-а су: ЕИДХР (линк) агенција ЕУ и Амбасада Холандије у Београду, а затим и амбасаде Британије и САД, Фонд браће Рокфелер, амерички Национали фонд за демократију, Амерички институт за мир, итд. Сам буџет јасно говори, ко заправо управља РЕКОМ-ом и са којим циљевима - ради се о екстремно атлантистичким елементима, одговорним за многе сукобе и несреће на простору бивше Југославије. Ради се о великим средствима, а такозване "регионалне невладине организације" су само безличне слуге атлантизма и најамници који извршавају задатке које добијају - они су службеници владе Холандије и САД као и владе ЕУ (Европске комисије). ЕИДХР у званичном извештају за 2009. годину (линк) не помиње да је донирао стотине хиљада евра РЕКОМ-у, што се види у извештају РЕКОМ-а (линк).

Статут: РЕКОМ у свом статуту који је усвојен 15.10.2010. у Загребу (линк) у члану 5 отворено признаје Косово као независну државу, чиме крши Устав Србије. Нови Статут чији је нацрт званично усвојен (линк) поздравља рад Хашког трибунала, затим у члану 14, под (е), узима у задатак да истражи политичке околности које су допринеле избијању ратова и почињењу ратних злочина! (Можемо претпоставити да ће Милошевић, власти у Београду и српске оружане снаге унапред бити означени као главни кривци). РЕКОМ намеће земљама обавезу сарадње, а затим проглашава себе и некаквим највишим судом истине и историје, који ће утврдити "чињенице" о ратовима и злочинима и њиховим узроцима! РЕКОМ жели да стави на јавну оптуженичку клупу државне, верске, медијске и друге установе по критеријумима атлантизма.

Фалсификовање историје: РЕКОМ није једина западна (лажно-регионална) организација чији је циљ фалсификовање историје, слично се покушало на западу по питању Другог светског рата, где је било покушаја да се минимизирају заслуге СССР-а , па је стога Дмитриј Медведев указом образовао Комисију за борбу против покушаја фалсификовања историје на штету Русије. Западна Европа мора да се суочи са својом фашистичком, нацистичком прошлошћу и са атлантистичком садашњошћу и да престане да жртве оптужује за злочине.

Наташа Кандић и Јелко Кацин: "Treci regionalni forum za tranzicionu pravdu" одржан је у Београду 11.02.2008. (линк) у организацији Фонда за хуманитарно право и Истраживачко-документационог центра Документа. Уводничари су били Наташа Кандић и "Jelko Kacin, specijalni izvestilac Evropskog parlamenta za odnose izmedu Evropske unije i Srbije" (линк). Јелко Кацин је исте године изјавио да за Косово има места у ЕУ и да се противи да га било која држава, укључујући и Србију, блокира на путу ка Унији. Недавно је поднео амандман на резолуцију Европског Парламента о Црној Гори, у којем је осудио деловање Српске православне цркве. Предраг Симић, професор ФПН-а и некадашњи амбасадор у Паризу каже да Јелко Кацин има двадесет година дугу традицију лошег постављања према Србији. Владислав Јовановић, некадашњи миснистар спољних послова СРЈ, подсећа да је Јелко Кацин у време распада Југославије био секретар за информисање словеначке владе, где је, по његовим речима, "гебелсовским методама" слао ружну слику о Србима у свет; он је запалио Запад да гледају на Србе као на дивљаке; Јелко Кацин је био ратни хушкач на почетку југословенске кризе, служио се медијским лажима "а ла Гебелс".


Иза РЕКОМ-а стоји Наташа Кандић (материјал са званичног сајта РЕКОМ):

 

Сатанизам: На званичном сајту РЕКОМ-а може се наћи: "VI Regionalni forum za tranzicionu pravdu odrzan je od 20. do 21. marta/ozujka  2010. godine u Novom Sadu." (линк). Организатори су "Nezavisno drustvo novinara Vojvodine" и "Fond za humanitarno pravo", чији председник је Наташа Кандић. Један од уводничара је био Венсан Дежер, шеф делегације ЕУ у Србији. Скуп је одржан у хотелу Парк са 5 звездица. На почасном месту у првом реду (фотографија са званичног сајта РЕКОМ-а) можемо видети млађу жену са црном мајицом кратких рукава и отвореним, упадљивим сатанистичким симболом пентаграмом на грудима. Не само да жена није опоменута због сатанистичког обележја на скупу, већ јој је указана почаст, а њена фотографија се нашла на званичном сајту РЕКОМ-а! Нико до сада из РЕКОМ-а није упутио јавности и Цркви извињење због анти-Хришћанског обележја.

Majica, VI Regionalni forum za tranzicionu pravdu  Galerija  Inicijativa za REKOM Novi Sad, Srbija, 20.03.2010.

Закључак: РЕКОМ је коалиција невладиних организација са простора бивше СФРЈ потпуно у служби савремене идеологије атлантизма. Главни формални протагониста је Наташа Кандић и њен Фонд за хуманитарно право. Суштинска власт и управа над РЕКОМ-ом припадају спонзорима (донаторима), а то су владе Холандије, САД и ЕУ - ови политичко-војни државни центри атлантизма формирају (наводно неутралну) комисију за утврђивање ратних злочина, иако су сами дубоко умешани у започињање ратова 90-их година. Ратови су започели искључиво због агресивног и оружаног сепаратизма бивших југословенских република уз подршку западних држава, званични Београд се искрено залагао (и формално и неформално) за очување Југославије. Они који су директно одговорни за разбијање Југославије, признање новопроглашених држава и потоње ратове, као и за конкретне злочине (бомбардовања, итд) желе путем РЕКОМ-а да изнесу у међународну јавност лажне податке и тиме фалсификују историју, ослободе виновнике и оклеветају недужне. За неколико година рада и развоја коалиције за РЕКОМ, није примећено да је њу подржао или јој приступио иједан појединац или установа који би говорили о злочинима чланица НАТО пакта на подручју бивше Југославије 1991-2001. РЕКОМ је противуставна атлантистичка асоцијација, под маском регионалног савеза цивилног друштва.

 
Истраживања - погледајте