Насловна О нама Download Везе Контакт

 

 

Тероризам под окриљем Европске уније

Подмукли терористички напад бомбом на миран скуп Срба, (против отварања канцеларије приштинских органа независног Космета) у Косовској Митровици 2. јула 2010. показује јасно да је угрожена егзистенција Срба на Космету. Савет за националну безбедност Србије истог дана је оценио да одговорност за овај злочин сноси Питер Фејт, специјални представник Европске уније на Космету, који је подржавао и спроводио отварање канцеларије косовске владе у оквиру свог "плана за север Косова".

Наравно, одговорност сноси и Европска унија, чији је Питер Фејт, званични представник у јужној покрајини. Европска унија већ дуже времена покушава, преко Питера Фејта, да уништи српске државне установе у северном делу Косова и Метохије. За сам чин отварања канцеларије у К. Митровици, директно су одговорни П. Фејт и ЕУ, што се односи и на потоњи бомбашки напад. ЕУ покушава безуспешно већ читаву деценију да од терориста УЧК створи политичаре у Приштини - ипак вук длаку мења, али ћуд никада.

Европска унија је одговорна и због слања своје мисије ЕУлекс, која је преузела одговорност за безбедност Косова, али се показало да нема скоро никакаву подршку међу становништвом и да није у стању да заштити Србе. Косово и Метохија је подељено на 5 окупационих зона (зона одговорности), од којих 1 контролише САД, а 4 земље ЕУ.

Скандалозне су и злобне званичне изјаве представника ЕУ и НАТО након терористичког напада 2. јула; у њима се наводи "убиство и рањавање цивила" а не Срба, док се терористичке убице изједначавају са жртвама цивилима у позиву: "све стране да избегну свако насиље". Врхунац безобразлука и безумља је изјава такозваног, министра Полиције Косова, Бајрама Реџепија да су за експлозију одговорни Срби!?

Европска унија сноси одговорност и за бомбардовање Југославије 1999. године, које су извеле водеће чланице ЕУ под фирмом НАТО, али одговорност, наравно, сносе све државе које су учествовале у тој злочиначкој акцији. Скоро сви програми ЕУ за Космет: Ахтисаријев план, ЕУлекс, Фејтов план за северно Косово, признање независности КиМ, итд, су очигледно анти-српски.

Одговорност сносе и све државе света и међународне организације (посебно оне које себе називају силама) које стратегијом ноја (забијања главе у песак) не виде или се праве да не виде: евро-шиптарски терор над српским мирним цивилима Космета, скандалозно нео-колонијално представљање Европске уније као "међународне заједнице", кршење најосновнијих начела суверенитета и територијалног интегритета државе, енклаве у којима Срби (у 21. веку у Европи) живе као у гетима тојест резерватима, итд.

Број НАТО војника у КФОР-у се константно смањује и тај број је достигао такве размере да је неопходна озбиљна реконструкција КФОР-а у смислу доласка војника неутралних држава (пре свега Русије) у северни део Космета и енклаве, тојест области које насељавају Срби, који су већ дуже времена незаштићени. Такоће, помогло би безбедносне и друге прилике, да се на Косово и Метохију упуте цивилне посматрачке мисије међународних организација и држава ван (компромитованог и истрошеног) опсега ЕУ и НАТО, како би се међународна заједница непосредно уверила у катастрофалан положај српског народа на Косову и Метохији.

Јасна потврда кривице Европске уније је и изненадна, смушена посета Балкану, председника Европског савета Хермана ван Ромпеја, 5. јула, само дан пред заседање Савета безбедности УН о бомбашком нападу у Косовској Митровици. Херман је са Борисом Тадићем разговарао иза затворених врата, а можемо претпоставити да је захтевано од српске стране да промени став, по коме главну одговорност за злочин сноси изасланик ЕУ Питер Фејт. О посети можете прочитати - овде ... и овде

 

извештај о догађају на РТС-у - погледајте

Косовска Митровица 02.07.2010.