Насловна О нама Download Везе Контакт

 

 

Црна Гора на корак од чланства у НАТО

На састанку министара спољних послова Северноатланског савеза у Бриселу одлучено да се Црна Гора прими у Акциони план за чланство у НАТО. Босна и Херцеговина охрабрена да настави реформе.

Министри иностраних послова Северноатланског савеза донели су у Бриселу одлуку о пријему Црне Горе у Акциони план за чланство (МАП) у НАТО, преносе црногорски медији.

Наводи се да је Босна и Херцеговина охрабрена да настави реформе.

Акциони план за чланство у НАТО се сматра предворјем пуноправног чланства у Северноатланску алијансу, наводе црногорски медији.

У првом реаговању, шеф црногорске дипломатије Милан Роћен је изјавио да је пријем Црне Горе у МАП снажна порука да НАТО верује у њене капацитете и најважнији је корак након пријема те земље у Партнерство за мир.

То је најважнији корак који је Црна Гора направила у евроатлантској интеграцији од пријема у Партнерство за мир, рекао је Роћен и додао да је реч о великом признању за постигнути напредак, посвећеност и уложене напоре које влада Црне Горе предузима у реформи сектора одбране и безбедности, као и у свим другим областима.

Црна Гора је поднела захтев за пријем у МАП новембра прошле године у Бриселу.

самит НАТО у Бриселу

РТС, петак, 04. дец 2009, 16:23 -> 17:21