Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Делови Демократске странке гурају САД у два велика рата

13.12.2016.

            Делови Демократске странке САД у оквиру администрације одлазећег председника Барака Обаме не желе да мирно предају власт новом председнику и његовом тиму. Тиме се угрожава један од главних политичких и државних процеса који одликују амерички систем. Тиме се угрожавају фундаменталне америчке вредности. Наравно да они имају разне изговоре за такво понашање. У суштини свидело им се обитавање у једној од најмоћнијих установа у свету и не желе да се одрекну бројних привилегија. Због тога се води медијски, пропагандни рат против изабраног председника Доналда Трампа још док није ни преузео своју нову дужност.

Не ради се само о формално једном броју чланова Демократске странке, већ о једној великој интересној групи, о паралелној структури моћи, која званични легални поредак и јавне установе користи само као инструмент за спровођење одлука које се доносе у клановским круговима далеко од јавности и ван интереса јавности. То су групе које поседују већину великих медија у САД и које воде жестоку и безумну пропаганду против Доналда Трампа. Логично је новом председнику и влади дати бар 100 дана или 6 месеци пре него што се затраже од њих неки резултати, а у овом случају пропаганда је почела пре преузимања дужности! Постоје многе групације које су навикле за последњих 8 година да исисавају милијарде долара из буџета САД на псеудо-пројекте и сада се боје губитка ових привилегија и покретања истрага о трошку државних средстава.  

Медији у САД и у свету су данас често друштвено-политичка моћ без легитимитета, морала, избора, одговорности – навикли су да нападају без аргумената и да се врло ретко бране, сматрајући критику упућену на њихов рад, аутоматски као напад на слободу медија, слободу говора, људска права и слободе, итд. Вешти су у тим реторичким акробацијама. Ова организована демагошка мафија је ван државне и јавне контроле. Наравно ово се не односи на све медије – част изузецима. Како се изборити против њих? Истином, формирањем нових слободних медија, позивањем на одговорност за изговорену и написану реч, истраживањем власничке структуре и других детаља из рада медија. 

Делови Демократске странке Америке (ДСА) гурају Америку у два велика рата: у рат против Русије и грађански рат у САД. Рат против Русије прижељкују многе квази-демократе, а медији већ дуго припремају грађане САД за такву могућност. Никаквог реалног разлога за то нема. Русија никако и ничиме не угрожава Америку нити ради било шта против безбедности и добробити Америке и Американаца. Рат против Русије би вероватно изазавао трећи светски рат, уништење већег дела обе земље, велики назадак Америке и Русије и смрт неколико стотина милиона или преко милијарде људи на планети, итд. Коме то треба и зашто? Једино људима који не живе нити у САД нити у Русији нити у њиховој близини (која је такође веома угрожена) и који сматрају да ће после таквог великог рата доминирати у Новом светском (послератном) поретку. Пораз Хилари Клинтон је и пораз ових безумних снага мржње – а можемо рећи да је то и један од главних разлога њеног пораза, јер већина Американаца не жели беспотребни рат против нуклеарне силе. Народ је изабрао мир.     

Поменуте мрачне политичке снаге подгревају и други врло опасни рат, а то је грађански рат у Америци. Америка је данас дубоко подељено друштво и говори се о две Америке. Велике су разлике између Њу Јорка и Калифорније са једне и централне Америке са друге стране. Велике су разлике између хришћанско-конзервативних снага и либерално-аморалних. Велике су разлике према расној структури, начину живота, висини примања, начину васпитавања деце, итд. Ове разлике се могу мудром политиком превазићи и амортизовати, али могу непромишљеним и нервозним потезима да се продубе и нагласе и да доведу до озбиљних сукоба и грађанског рата што је Америка у својој историји већ искусила, али нису сви извукли лекције из тога. Сепаратизам у Калифорнији већ расте.

Делови Демократске странке Америке и картели и центри моћи који ка њој гравитирају не поштују вољу бирача нити Устав САД, не желе да се суоче са променама у САД и у свету, теже очувању власти по сваку цену, приватизују јавне функције и постали су системски паразити. Финансирани су делом од албанске моћне нарко-мафије, агената нафтне индустрије Саудијске Арабије и других полу-криминалних или криминалних кругова који су спремни да уложе (и уложили су) милијарде долара да би њихови пријатељи демократе остали на власти.

Доналд Трамп и његова администрација су пред врло тешким задатком још пре преузимања власти. Надамо се да ће амерички народ и његов демократски изабрани предстаници одбранити поредак и вољу народа.

 

евро-атлантизам - детаљније