Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Деманти дневном листу „Прес“ за чланак „Србији прети 5.000 екстремиста“

15.10.2011.

Поштовани,
овим путем упућујемо деманти и молбу да исти објавите у Вашем листу. Ради се о чланку „Србији прети 5.000 екстремиста“ објављен у Вашем листу 3. октобра 2011. на странама 4. и 5.

Ви сте у поднаслову назвали навладину организацију „1389“ - „спорном“. Тај термин је двосмислен и може се тумачити као оспоравање наших законом гарантованих права и слобода. Велика фотографија у боји Ђорђа Којадиновића, коју сте приложили уз чланак, приказује сцене обрачуна групе младих људи са Полицијом и никакве везе нема са покретом „1389“. На насловној страни је увод у овај чланак где је приказана фотографија младића обријане главе који је ухапшен и наднаслов „Шта чека Уставни суд“ – фотографија никакве везе нема са покретом „1389“, а поменути наднаслов се може протумачити као позив на забрану удружења „1389“.

Чланове „1389“ сте назвали „екстремистима“ а удружење „1389“ „екстремистичком организацијом“ што није тачно. Неке ствари за које нас оптужујете су заиста смешне. Ми никада не ширимо насиље, мржњу и страх ни према коме. Ми смо антифашистичка организација и никакве везе са идеологијом неонацизма немамо.

Ми не подржавамо одржавање геј параде у Београду као и преко 90 % грађана Србије, али се не залажемо никад за насилне методе борбе. Хвала, срдачан поздрав