Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Деманти вести о хапшењу чланова 1389

01.06.2011.

Велики митинг подршке Ратку Младићу у недељу 29. маја 2011., на жалост, завршио се нередима. Ипак, овакав исход могао се очекивати. Покрет 1389 је 26. маја, одмах након хапшења Ратка Младића издао кратко, телеграфско саопштење грађанима Србије (линк), које се брзо пренело кроз народ у коме смо позвали да реакције на хапшење буду мирне и суздржане, како би се сачувао мир.

На вест о заказивању митинга подршке Ратку Младићу, тражили смо од организатора да скуп почне у 15 сати или најкасније у 17 и да не траје никако дуже од два сата, како би се завршио пре мрака. Пошто ово није услишено, тражили смо да скуп заказан у 19 сати буде окончан до 20 сати или најкасније до 20:15. На жалост, ни ово није испоштовано. Како је почео да пада мрак, тако је атмосфера постајала све врелија, повици све оштрији, контрола све слабија.

Неки медији, су погрешно (Блиц и злонамерно) известили да су чланови 1389 ухапшени и да су учествовали у немирима. То апсолутно није тачно! Чланови 1389 су долазили без обележја, често и са члановима породице, како би на миран начин изнели неслагање са хапшењем Младића. Данима пре скупа, и на самом скупу смо истицали да насиље одговара режиму и западњацима, те да је Ратко Младић човек из народа, омиљен у народу, код обичних људи, те и скуп подршке генералу треба да осликава њега и његове поштоваоце у правом светлу.

Примећени су чланови лажног 1389 са заставом "СНП 1389" на којој су осликани екстремисти са маскама преко лица (фантомкама) и подигнутим песницама у маниру организације Отпор. Они су раније израђивали мајице и налепнице у којима су подстицали на насиље, а затим би такав материјал приписивали покрету "1389". Овакво кривотворење и обмањивање у комбинацији са немаром државних органа и планском негативном кампањом прозападних медија, има за циљ да се трајно наруши углед који 1389 има у српској омладини и народу.