Насловна О нама Download Везе Контакт

 

 

Џулијен Асанж и неславни пакт Британије, Еквадора и ЕУ

14.4.2019.

Еквадор је решио да откаже азил и гостопримство Џулијану Асанжу, оснивачу Викиликса и да путника на броду амбасаде у Лондону баци ајкулама које круже око брода годинама. ЕУ је добио човека који им је загорчао живот објављујући документа о прљавим и илегалним радњама иза леђа народа. Повод за хапшење су бизарне и бесмислене оптужбе о напаствовању две Швеђанке, које су на крају и одбачене, а Асанж се терети за не одазивање британском суду, иако је избегавао политички прогон као невин човек. Британија је добила одлагање Брегзита које је дуго чекала и молила. Све се догодило врло брзо.

Овог пута елита и аристократија Британије нису политичари, адвокати, грофови, лекари, новинари, економисти, итд , такозвана политичка елита која понижава Уједињено краљевство несигурношћу и молбама жалосним Бриселу да се одложи Брегзит. Они су показали кукавичлук, неодлучност, сервилност, недостатак самосталности и непоштовање према свом народу. Права елита Британије и Америке су тренутно такозвани обични људи који вредно раде, васпитавају своју децу, суочавају се са разним економским и другим кризама које је приредила псеудо елита, права елита су: рудари, произвођачи, медицинске сестре, конобарице, возачи, пољопривредници, рибари, зидари, механичари, и други, они који су свесни и зрело изабрали слободу и самосталност, они који су изабрали излазак из ЕУ, они који поштују своју традицију и државност, они који желе да живе без страних кредита и механизама обезбеђења, они који поштују свој језик, своје вредности, свој идентитет, своју аутентичност. Људи који имају одговорност и самопоштовање, људи које не повија ветар лево и десно, они чији су преци створили велику империју.

Они који немају тренутно политичку елиту која би могла да разуме, артикулише и спроведе њихове ставове и одлуке кроз одређене препреке и изазове. Градитељи Титаника су задивили свет својим умом и делом, али знамо како је тај брод завршио због грешака официрске елите која је закључала у потпалубљу трећу класу.

 

евро-атлантизам / евро-атлантске интеграције