Насловна О нама Download Везе Контакт

 

ЕНЕРГЕТСКИ СУКОБ НА БАЛКАНУ

Београд 02.12.2013. године

Крајем прошлог месеца свечано је отпочела изградња дела нафтовода Јужног Тока који пролази кроз Србију. Србији којој је свака инвенстиција неопходна почетак изградње Јужног Тока који је "тежак" скоро две милијарде евра представља круну напора да се Србија, након дванаестогодишње демо(н)кратске и социјално одговорне владе ДС-а и бившег нам председника Бориса Тадића која се завршила скоро потпуним сломом Србије, бар делимично опорави и консолидује. Међутим без обзира што ова инвестиција представља сламку спаса за посрнулу Српску привреду и економију домаће демо(н)крате и представници цивилног друштва покушали су да саботирају почетак изградње дела трасе Јужног Тока који пролази кроз Србију, и да га дискредитују.

Наравно нису имали у виду интересе Србије већ интересе једног далеко већег играча и њиховог ментора САД. Циљ је сузбијање било каквог утицаја Русије, као енергетске силе, на Балкан који ће у перспективи ако се изградња Јужног Тока обави по плану и гас несметано потече представљати чвориште одакле ће гас тећи у правцу севера, запада и југа чиме ће Србија (дали су то Руси случајно планирали) веома значајно да добије на политичкој и економској тежини. Наравно са јачањем економије неминовно за последицу имаћемо и пораст војне снаге тако неопходне Србији за даље сузбијање тероризма који угрожава Србију са југа.

У циљу остваривања своје глобалне доминације САД немају никаквих обзира. Уништавање малих народа који им стоје на путу је за њих је нешто на нивоу статистике, док за народ који се налази на овим просторима, то је борба за опстанак и голу егзистенцију.

Од виталног интереса за Србију је изградња Јужног Тока. Он представља императив опстанка Срба као народа на овим просторима. Свака саботажа овог пројекта је озбиљно угрожавање Срба као народа и Србије као државе. Погледајте одличну анализу на следећој адреси

http://pecat.co.rs/2013/11/novi-balkanski-poredak/

 

Евро-атлантизам - детаљније