Насловна О нама Download Везе Контакт

 

ЕУ-НАТО-УЧК фашизам

16.02.2011.

Европска унија, НАТО пакт и УЧК воде и даље рат ниског интензитета против Срба. Ради се о подмуклој фашистичкој агресији западних сила на голоруки, мирољубиви народ. Овај злочин се дешава у 21. веку пред очима света - а велики део света срамотно ћути.

Европска унија кроз своју званичну мисију ЕУлекс, северноатлантски војни НАТО савез преко КФОР-а и терористичка организација УЧК која је привидино расформирана, али се заправо само прелила у КПС (Косовску полицијску службу), Росу (специјалне снаге) и КЗК (Косовски заштитини корпус) спроводе терор над малобројним српским становништвом на Косову и Метохији, како би се јужна покрајина потпуно етнички очистила од Срба. На жалост марионетска, проевропска власт у Београду срамотно, кукавички ћути и не чини ништа да помогне држављанима Србије.

Окупациона мисија ЕУлекс назива "организованим криминалом" оне који се баве привредним активностима, а не признају државу Косово. Саша Виријевић је са женом и двоје малолетне деце, морао због бруталности тројног фашистичког пакта ЕУ-НАТО-УЧК, да побегне са Косова и Метохије у централну Србију - ово најбоље говори о етничком чишћењу које евро-атлантисти спроводе над Србима.

"1389" апелује на организације Србије, медије и јавне личности да подигну своје гласове ради скретања пажње јавног мњења на проблеме Срба на Косову и Метохији, као и ради престанка насиља и фашизма евро-атлантиста против голоруког, страдалног српског народа.

 

http://www.politika.rs/rubrike/Hronika/Euleks-i-KPS-sok-bombama-na-Srbe.sr.html

Хроника

Еулекс и КПС шок бомбама на Србе

Здружене полицијске снаге јуче у цик зоре брутално претресале куће Срба и ухапсиле тројицу из Зубиног Потока

Припадници Еулекса уз подршку Кфора и специјалних јединица КПС у оквиру акције „против организованог криминала” ухапсили су јуче ујутру Срђана Алексића, Николу Радовановића и Душана Миловића, раднике бензинске пумпе „Старкос” у селу Угљаре, у општини Зубин Поток, на крајњем северу Косова. Приликом бруталне и дивљачке акције хапшења, према тврдњама очевидаца, Еулекс потпомогнут Косовском полицијом и међународним војницима претражио је четири куће и један пословни објекат на подручју Зубиног Потока.

– Операција је повезана са истрагом више криминалних активности, међу којима су шверц, утаја пореза, неплаћање увозних такса и организовани криминал – рекла је за „Политику” Ирина Гудељевић, портпарол Еулекса у Приштини. Истрагу је, навела је она, надгледала Канцеларија специјалног тужилаштва Косово, а налог за претрагу и хапшења издао је претпретресни судија. Ирина Гудељевић је рекла да се радило о полицијској операцији и „предузете су све безбедносне мере”. Портпарол Еулекса није имала одговор на питање да ли је брутално хапшење у ствари спровођење владавине права коју Еулекс стално потенцира.

Акцију претреса и хапшења у селу Угљаре и у селу Доњи Јасеновик која се налазе на периферији варошице Зубин Поток оштро је осудио Славиша Ристић председник општине Зубин Поток. Он је Еулекс акцију назвао бруталном, а у изјави новинарима је казао да локална самоуправа оштро осуђује сваки вид криминала, али и додао: „Ми нећемо дозволити да нам Еулекс и КПС застрашују жене и децу, а уколико Еулекс има намеру да заплаши Србе у Ибарском Колашину чекамо вас будни”. Ристић је још рекао да Еулекс не може да их сматра криминалцима само зато што нису платили порез независном Косову које српска заједница не признаје, нити то може да буде организовани криминал.

Акција Еулекса потпомогнута специјалним јединицама КПС уз асистенцију војске Кфора изведена је јуче у 2.30 иза помоћи, а како за „Политику” прича видно потресени Саша Виријевић из Доњег Јасеновика, методе мировњака Еулекса и КПС су равне „фашистичким”. Он је са женом и двоје малолетне деце успео да пребегну у централну Србију, јер како каже после оваквих застрашивања Срби тешко да могу да остану и опстану на својим огњиштима.

– Око 80 џипова са упаљеном ротацијом опколило је прво кућу комшије, а мени и брату је дојављено да хоће да нас хапсе. Прво су цокулама и кундацима пушака ударали на врата, на првом спрату куће где живи мој оца који је пре недељу дана оперисан од срца и који је видевши уперене пушке и тридесетак до зуба наоружаних војника и полицајаца пао ко покошен. Упали су у кући и наочиглед болесне мајке поломили све до чега су дошли, а у међувремену група се попела на спрат породичне куће, пајсером поломила врата, где су се у моменту бруталног напада налазили моја жена и двоје деце од девет и шест година. Нису се обазирали на цику и писку деце, већ су покупили компјутере, лаптоп, однели златни накит, чак и дечије здравствене књижице – прича Виријевић, власник приватне продавнице у Доњем Јасеновику који се бави и трговином нафтом, али и који уредно плаћа све дажбине.

Ништа боље није прошао ни власник пумпе где су упали представници Еулекса и како Срби тврде припадници интервентне јединице под називом „Роса”, а примећено је да су полицајци међу собом разговарали на албанском. Власник пумпе каже да је након хапшења тројице његових радника на бензинској пумпи затекао хаос и да је унутра све било преврнуто и поломљено.

Затражили смо одговор и у Мултинационалном батаљону север и објашњење зашто нису реаговали на акцију Еулекса која се одвијала наочиглед међународне војске.

Капетан Ерве де Клермантонер саветник за односе са јавношћу МБ „север” каже да је Кфор учествовао у акцији али да је „деловао као трећи елемент, иза КПС-а и Еулекса”. Иначе других коментара нису имали.

Б. Радомировић

објављено: 15.02.2011.