Насловна О нама Download Везе Контакт

 

ЕУ окреће Србију против Белорусије

Чак и "западњаци" устали против санкција Белорусији

08.03.2011.

Србија-Белорусија

Срамотне и прикривене шпекулације Владе Србије да уведе санкције пријатељској и братској Белорусији су изашле на видело. Брука и скандал су већ захватили јавност. Огромна већина народа је огорчена и у неверици, да ће власт увести санкције братском народу због уцена ЕУ. Чак су на екстремно прозападним медијима Блиц и Б92 коментари читалаца били изузетно негативни, многи су се постидели своје земље због овакве одлуке, други упућују извињења Белорусији, трећи су решили да више нису за улазак Србије у ЕУ, итд.

Покрет 1389 сматра да су најновија афера око санкција Белорусији и јединствен одговор грађана, јасан показатељ да су европске интеграције изгубиле свако упориште и поверење у народу, као и да нагло расте подршка савезништву са руским државама. Очигледно да су бриселска империјална, окупаторска и београдска ненародна, марионетска власт изгубиле компас и да су кренуле у авантуру, која се веома неповољно развија по њихове интересе. 1389 је поносан на свој народ који је устао против неправде.

Александар Лукашенко је током бомбардовања 1999. године долетео авионом до Србије, донео хуманитарну помоћ и посетио рањенике на ВМА, пруживши подршку српском народу у тешким тренуцима. Сада лажне демократе желе да изолују Лукашенка, због наредби оних земаља које су нас бомбардовале!? Предлажемо припадницима губитничког петооктобарског режима, који је уназадио и понизио Србију и завео терор према неистомишљеницима, да полако пакују кофере и напуштају челне функције, јер ће сваки дан њиховог останка на власти, значити већу и тежу морално-кривично-политичку одговорност, након системских промена, које су на видику.

Коментари грађана на порталима Блиц и Б92:

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/239782/Beograd-zatvara-granicu-Lukasenku--na-zahtev-Brisela/komentari#ostali

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=497464

 

Вести на ову тему:

http://www.rtv.rs/sr_lat/politika/srbija-uvodi-sankcije-belorusiji_242337.html

http://www.danas.org/content/news/2330127.html

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=03&dd=07&nav_category=11&nav_id=497464

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/239782/Beograd-zatvara-granicu-Lukasenku--na-zahtev-Brisela

http://www.nspm.rs/hronika/blic-na-zahtev-eu-srbija-uvodi-sankcije-belorusiji-q.html?alphabet=l