Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Facebook телеграф: поредак и демонстрације (вести са фб)

Поредак или револуција

 

April 11 at 7:40 PM · Демократе ("жути") су мајстори манипулација народним незадовољством; мајстори у томе да нађу једног кривца за све на кога ће свалити кривицу за све проблеме и неуспехе у држави; мајстори у изазивању острашћености и мржње код омладине према државном руководству; мајстори за дестабилизацију политичке ситуације и јавног мњења; ..... али су врло лоши у успостављању бољег система од оног који критикују; врло су лоши у: решавању незапослености, очувања традиције и националне културе, очувања јавног морала, задобијања поштовања у иностранству, очувања пуне државне суверености и самосталности, снажења војске и одбрамбених капацитета, задржавања младих у земљи, поштовања свих социјалних структура, итд. Због свега тога и много тога другог: НЕ демагогији, НЕ новој жутој "обојеној" револуцији.

(коментар 11.4.2019.:) Па да, али смо заборавили да је свака власт од Бога, да сваки народ има власт коју заслужује (или чак бољу него што заслужује), да су промене у српској историји често биле на горе, да су револуције наизглед спонтани изливи народног незадовољства, а се често подстичу и да финансирају из иностранства. Ако само 1 посто људи живи по Божијем закону Црквеним животом, шта можемо да очекујемо? Промене су неопходне и окончање европских интеграција, забрана геј параде и забрана абортуса и друге хришћанске мере.

April 11 at 7:49 PM · Одговорност моралну, правну и материјалну за сву штету, повреде и не дај Боже, смрти, сносе бунтовници, револуционари, изазивачи метежа, нереда и немира. Ми као народ се морамо научити да добро размислимо о могућим последицама својих поступака, позитивним и негативним, пре него што кренемо у авантуре и дивљања по принципу: куд пукло да пукло. Наша деца заслужују сигурност, стабилност и озбиљну суверену државу, а не да се њихова будућност и срећа стављају на коцку због нечијих патолошких амбиција.

April 11 at 7:36 PM · Треба мењати они што је лоше, а не све. Не будимо наивни. Брод који често и нагло мења курс може сломити кормило и остати да плута изгубљен на пучини.

April 4 at 7:09 PM · Ђилас у Вашингтону у време када Србија обележава 20 година од почетка НАТО бомбардовања и агресије. То нас подсећа на Ђинђића који је позивао преко немачких медија да се продужи бомбардовање, а затим се снажно активирао на свргавању Милошевића 5. октобра. НАТО бомбардовање и 5. октобар су били у истој функцији свргавања Милошевића као државника кога Запад није могао да контролише. Данашњи "жути" изгледа поново не бирају средства у циљу доласка на власт.

April 4 at 7:06 PM · Лидери Савеза за Србију су очигледно свесни да немају скоро никакве шансе на изборима и стога су решили да радикализују и заоштре своје протесте до ивице насиља. Њихова главна шанса је изазивање нереда и немира, хушкање омладине против власти, изазивање хаоса и покушај револуције. Вероватно да имају за саветнике одређене експерте за извођење револуција и подривање политичког система, док са друге стране питање је колико су напредњаци стратешки спремни за дугу "партију шаха" са све агресивнијом опозицијом и да ли имају експерте за ту борбу. Најбоље би било за Србију да напредњаци имају јаке живце и да истрпе провокације ниског и средњег интензитета, али се на покушаје насилног упада у јавне установе државног поретка и насилно, нелегитимно и нелегално преузимање власти мора одговорити снажно, жестоко и без колебања - не ради опстанка напредњака на власти (што је мање важно) већ ради окончања црне серије револуција у нашој нововековној историји што нас је прескупо коштало великог заостатка за других европским земљама које се развијају мирно и стабилно, у континуитету, без револуција, градећи напредак из године у годину. Србији је неопходан миран и неометан развој како би сви наши капацитети дошли до изражаја. Власт и поредак се морају поштовати иако нису идеални, а свако има право да на изборима покуша да победи владајућу гарнитуру и затим мирно и легално преузме власт.

30.03.2019. Бошко Обрадовић у интервјуу за Н1: "Имаш једну диктаторску власт против које се бори сваки нормалан човек у Србији". Шта ово значи? Две ствари: 1) Свако ко не подржава протесте Савеза за Србију за Бошка Обрадовића и његове пајташе није "нормалан". Толико о њиховој визији слободе медија, слободних извора борбе против диктатуре, итд: ко није са нама тај није нормалан. 2) Против власти Бошко Обрадовић и Савез за Србију воде "борбу". Какву борбу? Да ли је то почетак оружане борбе и грађанског рата? Да ли нам је то потребно? Зар нисмо имали довољно ратова и проливања крви и смрти од почетка 90-их? Зар немамо довољно проблема са Албанцима на Косову и Метохији и уопште у целом региону са онима који Србе прогањају, убијају, спаљују нам куће, отимају историју, бране ћирилицу и идентитет? Зар није време да бар по неким питањима власт и опозиција буду јединствени? Докле ћемо се борити између себе и уништавати међусобно? Да ли ће то донети било коме било какво добро? Кад си Бошко последњи пут организовао протест против ЕУ, НАТО или УЧК? То те не занима, већ власт и само власт. Такво стање доводи човека у острашћеност и стање мржње која заслепљује и помрачује ум. https://facebook.com/445124995616520/posts/1929875280474810/

30.03.2019. Бошко Обрадовић у интервјуу за Н1: "Дођи рођаче на улицу ... Наша борба се наставља на улицама до победе, нема назад, нема повлачења, ... " Дакле, ево новог Чеде Јовановића, ево најаве нове револуције од човека који не може да пређе цензус од 5 посто, па зато очајнички тражи било ког партнера да га пребаци преко зида високог 5 метара. Каже избори се краду?! Да није жалосно, било би смешно. Ако су демократе "крваве" до лаката, Двери су до рамена. Ако изгубимо изборе, то значи да су покрадени и идемо на улице поново са вешалима и моторним тестерама да рушимо власт. Јадно и бедно, али и опасно. Дужност државних установа које се баве безбедношћу је да спрече насилнике, да запоседну просторије јавних, легалних и легитимних органа власти од стране дивље масе са улице. Србија је имала много и превише револуција последња два века - још једну можда неће преживети. https://facebook.com/445124995616520/posts/1929875280474810/

23.03.2019.: Србија не сме да буде као крава која даје пуно млека, па се онда ритне ногом и све проспе. А то "ритање" су преврати и револуције којих је у нашој историји било много и превише. Актуелна власт нема право да буде попустљива и слаба према демонстрацијама, јер има обавезу да штити себе, што је мање важно, али и поредак, државу и моделе развоја што је још важније за будућност.
Нормално да има незадовољних у свакој држави и сваком систему и да им треба омогућити да јавно изнесу своју критику и своје алтернативне идеје и програме, али то треба чинити достојанствено и легитимно. Уколико демонстрације прерасту у покушај насилног, нелегалног и нелегитимног преузимања власти, тада одговор надлежних установа безбедности треба/мора да буде тврд и одлучан.

March 19 at 1:32 PM · Хамлетовска власт и дрска опозиција = моторна тестера у РТС-у Напредњачка власт је до сада показала више пута да не познаје најбоље своје надлежности и оквире деловања: често залази преко њих или остаје испод њих. Када су у питању: европске интеграције, организација геј параде, идеја поделе КиМ, заступање страних фирми и „инвеститора“ у Србији, итд, ту су напредњаци прешли уставне границе и оквире политичког легитимитета форсирајући своје политичке идеје игноришући народну традицију, народну вољу (вољу већине) и национални интерес, делимично под спољним притисцима. Када је у питању деловање против беле куге и абортуса, ограничење условљавања Брисела у „преговорима“ са Приштином, као и заштита државних установа од демонстрација, тада су напредњаци испод нивоа који им правни поредак дозвољава, а јавни интерес захтева. Хамлетовска неодлучност власти и дрскост опозиције, Савеза за живот и покрета 1 од 5 милиона је довела до упада демонстраната у просторије РТС 16. марта 2019. да би се наметнуле нове директиве уређивачке политике по мерама незадовољне опозиције. Један од демонстраната је са маском на глави махао моторном тестером! Протести су настављени следећег дана, 17. марта, када смо уместо приказа националног јединства у заштити Срба на Косову и Метохији, показали неслогу и раздор због политичких несугласица око извештавања медија, и др. Покрет 1389 још једном позива државно руководство Србије и државне установе које се баве безбедношћу да се заштите државне установе од изгредника, од нереда и немира, од насиља и свих оних који нарушвају државни и јавни поредак. Србија можда неће преживети још једну револуцију. Насилне револуције у 20. веку од маја 1903. до октобра 2000. године су нас скупо и прескупо коштале, понекад чак више него ратови. Док се друге нације развијају и напредују, Србија је у вечитим кризама и унутрашњим сукобима, у унутрашњим борбама које одвлаче пуно енергије и власти и опозицији, а остаје мало пажње за општи развој. Таква пракса треба да се прекине, ако желимо да кренемо напред. Показали смо као народ много и безброј пута како имамо талентоване појединце у областима науке, спорта, уметности, итд, али они све више одлазе у друге мирније и уређеније државе и тамо раде, тамо уграђују своје таленте, знање и труд у развој других друштава док ми остајемо без многих квалитетних појединаца и њиховог доприноса. Опозиција има право на незадовољство и на деловање, на изборе и јавне кампање, али има и обавезу да поштује законе, јавне установе и јавне службенике, па и оне са чијим радом се не слажу; има обавезу да поштује резултате избора и да не врши насилне упаде у високе државне установе и медијске куће са чијим радом се не слаже. Власт има право да буде попустљива и болећива до одређене границе према агресивној опозицији, али и обавезу да штити јавни поредак и државну хијерархију коју треба да после одређеног времена препусти другим политичким снагама. Власт има обавезу да се брине о владавини права и народа и да спречи организоване насилне групације да угрожавају јавни мир и да на силу преузму власт. Власт ту не штити само себе - то је мање важно - већ штити државу и поредак, владавину права и вољу народа, даје добар пример за будућност како може, а како не може доћи до политичких промена у Србији. Надамо се у будуће културном и цивилизованом дијалогу власти и опозиције око друштвених проблема и изазова, али и одлучном деловању против било каквог државног преврата и дестабилизације нације.

March 18 at 4:52 PM · Док се Звезда и Партизан свађају Динамо из Загреба влада у Книну, а Фљамуртари у Приштини.

March 13 at 6:39 PM · Демонстранти из суботњих шетњи сматрају власти Србије одговорним за убиство Оливера Ивановића?! Мржња демонстраната према људима на власти им је помрачила ум. Оливер није изолован случај на Косову и Метохији нити уопште у нашем времену. Колико је Срба убијено последње три деценије на простору бивше Југославије? Само око 25.000 Срба је убијено у БиХ током рата деведесетих; да ли су и њих убили агенти послати из Београда у некој завери? Преко хиљаду Срба је убијено на Косову и Метохији након повлачења српске војске и полиције и доласка КФОР-а 1999. године; у већини случајева српско становништво зна ко су убице, али они се не хапсе и не кажњавају. Оливер Ивановић није изолован случај, већ 1 од преко 1000 Срба убијених само зато што су Срби у последњих 20 година. Демонстранти који оптужују Србе (из власти или било које друге) за убиство Оливера или скоро ништа не знају о Косову и Метохији или једноставно користе сваку прилику да дестабилизују власт, да је оцрне и наруже, па макар то и било далеко од истине. Такве методе су потпуно недопустиве у политичкој борби! Морају да постоје одређена правила политичке борбе и медијских кампања и наступа; они који крше основна правила културе и истинитости копају јаму у коју ће на крају сами упасти. Не смемо ради личних, групних и партијских интереса чинити штету држави и општим интересима. Безумне оптужбе иду на руку правим убицама и ослобађају их одговорности, а са друге стране, распирују мржњу унутар нашег народа, продубљују постојеће расцепе и прете заоштравањем сукоба што може имати ужасне последице.

коментар на ову вест: На жалост рак није само болест једног организма, већ може бити и друштвена болест. Ради се, као и у медицини, о томе да један део здравог друштва (организма) оболи, мутира и почиње да се бори против сопственог друштва и државе и тежи њиховом уништењу, а друштво и држава их не региструју као непријатеље јер имају исти ДНК и због тога се не боре против њих, а рак се шири, болест напредује и организам, друштво може умрети од свега тога. Тако и неки делови нашег друштва су фасцинирани неким страним државама и идеологијама а своју државу, народ, веру и традицију сматрају инфериорним. Жалосно. Тако настаје пета колона. Рак је најопаснија болест данашњице, унутрашње обољење горе од сваке спољне опасности.

March 10 at 3:54 PM · Да ли постоји полиција у Београду? Или само служи да хапси патриоте у време геј параде? Зашто "демократе" дивљају око РТС-а и опкољавају јавну телевизију, лепе скарадне латиничне налепнице на врата РТС-а и ником ништа!? Они су изнад закона?

March 10 at 7:18 AM · Да л' је могуће? Човек у мајици Отпора лепи налепнице против председника са коментаром на латиници "лажов"?! Какав је ово хорор и ноћна мора, Отпор се враћа на сцену! Након што су 2000. срушили власт и државу и претворили Србију у банана републику, након што су уништили наше банке, војску, фабрике, фирме, књижаре итд и довели нас до пропасти сада би поново да руше систем и да нас претворе поново у трећеразредну колонију! Е па неће моћи! Ваљда смо научили нешто из историје. Више зла је Србији донео 5. октобар него 24. март. То што НАТО није успео бомбама и авионима успела је његова 5. колона годину дана касније 5. октобра. Ако дозволимо још једну "обојену" револуцију, прети нам трајни слом политичког система. Ако сте толико јаки колико мислите, изађите на изборе. Не сме да нас сломи 1 од 5 колона - она пета, најгора и најопаснија. На аргументе треба одговорити аргументима, на лажи истином, на насиље - силом. Не сме бити попуштања према револуционарима.

коментар на ову вест: Јесмо нека полу-колонија којом често управљају странци, али то је углавном последица 5. октобра који су осмислили, организовали и финансирали странци да би њихове жуте марионете ставиле државу на добош. Сада хоће да се врате :(

March 9 at 11:45 AM · Србија можда неће преживети још један срчани удар, још једну револуцију. Било је много преврата у нашој новијој историји од Карађорђа па на овамо. Свака револуција нам је доносила још горе стање, још већу политизацију друштва и још већу политичку острашћеност, још већу нетрпељивост према неистомишљеницима, а понекад и до физичких истребљења и ликвидација припадника претходне власти: Мајски преврат 1903., комунистичка револуција 1943.; не заборавимо срамно, кукавичко и издајничко изручење државног и војног руководства Хашком трибуналу, после 5. октобра 2000. Тешко нам је свима и има пуно проблема у држави, али револуција није решење, она је акт незрелости и лакомислености, да се олако оптужи пар људи као главни кривци за све и да ће након промена све одједном процветати - неће! Потребно је да сви будемо бољи сваки дан да би нам било боље. Потребан нам је мир и постепена изградња државе на свим нивоима уз цивилизован дијалог власти и опозиције и мирне, легалне изборне промене власти. Стога 1389 апелује за мир и слогу, посебно у околностима великих проблема на Косову и Метохији. Ко мисли да је бољи и паметнији од власти нека изађе на изборе. 1389 остаје Православна родољубива нестраначка организација која позива на јединство, веру и мир, на јачање и изградњу државе, на поштовање оних који мисле другачије. Поредак се мора чувати и евентуалном насиљу се власт мора супротставити свим законом предвиђеним средствима. Део народа учествује на демонстрацијама, али многи већи не учествује.

 

 

(рубрика покренута 23.03.2019.)