Насловна О нама Download Везе Контакт

Г17 - стручност медијских опсена

Г - 17

 "Г-17 плус" се пре неколико година издавао за нестраначку групу стручњака за све проблеме чије решавање може донети пуно новца, а затим је у својој недоследности порастао у политичку партију, која се наводно бави стручним економским питањима. Г-17 плус се отворено ставио на страну НАТО пакта и уласка Србије у овај војни савез; не треба заборавити ни њихове оружане упаде у просторије Народне банке Србије 5. октобра 2000. године - а сада покушавају да нам држе лекције из (анти)фашизма. Покрет 1389, је наравно увек, против фашизма и нацизма, и заговарања мржње према Ромима, а то што "Г-17 плус" повезује ове ретроградне појаве са Покретом 1389 је заиста нешто што приличи Гебелсу у фази припрема холокауста над Јеврејима, а не "либералним демократама". Новосадски средњошколци су се заиста сами организовали како би рекли не независности Косова и Метохије, а то што се функционери Г-17 плус плаше патриотизма средњошколаца је помало смешно и жалосно. Преносимо текст који обилује неповезаним глупостима да га је тешко анализирати. Грађани Србије знају да Г-17 плус и нацистичке организације по Србији и Европи имају исто западно-европско политичко извориште, да им је заједничка нетрпељивост према српком национализму и не-маргинализованом Православљу и да опстају захваљујући финансијама са запада; знају и да су током Другог светског рата нацисти убијали Србе и бацали их под лед, а да су Војводину одвојили од матичне државе и један део припојили хрватским нацистима у НДХ а други део великој Мађарској; знају и ко данас форсира слично аутономаштво и сепаратизам. Нацизам је анти-српска идеологија и свако ко покушава да повеже Српство и нацизам, било да је неонациста или функционер Г-17 плус, је сишао са ума. Историјска истина ће победити фалсификате. Ево саопштења Г-17 плус:

 

Zabraniti rad nacistickih i klerofasistickih organizacija

Gradski odbor G17 PLUS Novi Sad najostrije osuduje postavljanje plakata rasisticke sadrzine u studentskom gradu i na autobuskim stajalistima u Novom Sadu, od strane neonacisticke organizacije „Nacionalni stroj“.  

Zahtevamo od nadleznih organa da pronadu i kazne sva lica koja stoje iza poziva na linc i govora mrznje uperenog protiv pripadnika Romske zajednice.  

Zabrinjavajuca je ucestalost ovakvih dogadaja u Novom Sadu. Pre svega nekoliko dana bili smo svedoci zloupotrebe srednjoskolaca od strane klerofasistickih organizacija „Obraz“ i „1389“ u tzv. patriotskoj setnji ulicama naseg grada. Setimo se i nacistickih simbola na Keju zrtava racije, marsiranja neonacista i pretnji smrcu upucenih najvisim funkcionerima skupstine AP Vojvodine i uglednim licnostima nasega grada.  

Pravo lice Novog Sada je lice tolerancije a ne mrznje. Novi Sad nije poligon za vezbu nacistickih i klerofasistickih organizacija koje svoje nazadne i sramne stavove ispoljavaju pod iskrivljenom maskom laznog patriotizma.   Insistiramo da se u sto kracem roku zabrani rad ovih organizacija.

G17 Plus 21000 Novi Sad