Насловна О нама Download Везе Контакт

Иницијатива грађана за референдум

Народни покрет 1389 скреће пажњу јавности да је, под очекиваном медијском блокадом, почело прикупљање потписа, по грађанској иницијативи за расписивање референдума (као најдемократскијег инструмента одлучивања) по 11 тачака. Све се изводи под слоганом: "Истином до правде за слободу и мир". Потписивање се омогућава: пре подне, од 10:00 до 13:00, пред Чесмом на Теразијама (ако је кишовито, онда у пролазу испод Чесме), после подне, од 16:00 до 19:00, у Кнез Михаиловој (првенствено код бр. 9 одн. 10)  (ако је кишовито, онда или ту или у пролазу испод палате „Албанија“).

Текст који се потписује:

На основу Устава (Чланови 1 – 3, 6, 8, 13, 16, 18, 19, 23, 26, 37, 39, 43, 46, 50 - 57, 85, 87 - 89, 93, 97 - 99, 101, 108, 109, 111, 112, 114, 115, 118, 122 – 124, 130 -133, 194), ми, потписници и потписнице, тражимо од Народне скупштине Републике Србије да распише РЕФЕРЕНДУМ
ИСТИНОМ ДО ПРАВДЕ ЗА СЛОБОДУ И МИР
да би држављани Републике Србије одговорили са ДА, или са НЕ, на следећа питања:

 • Да ли сте за то да се овим референдумом у име Републике Србије поништава Декларација о Сребреници коју су усвојили 127 народних посланика у Нарoдној скупштини у среду 31. марта, 2010. године?
 • Да ли сте за то да се овим референдумом опозива Влада?
 • Да ли сте за то да се овим референдумом опозива садашњи сазив Народне скупштине?
 • Да ли сте за то да се овим референдумом господин Борис ТАДИЋ опозива с положаја и функције председника Републике и да Народна скупштина спроведе по Уставу поступак његовог разрешења?
 • Да ли сте за то да се овим референдумом забрани узимање нових кредита у име Републике Србије у току следећих пет година?
 • Да ли сте за ограничење власништва страним држављанима на 33% над водним изворима и токовима, шумском и пољопривредном земљом, путевима и рудницима?
 • Да ли сте за то да се приватизација предузећа дозвољава само уз сагласност запослених?
 • Да ли сте за то да Република Србија прекине дипломатске односе у рангу амбасада с државама које не признају Републику Србију одређену њеним Уставом по коме је Косово и Метохија њен нераскидиви део?
 • Да ли сте за то да се Република Србија не укључује у Европску Унију, те да се ставља ван снаге поднета, без референдумске сагласности њених држављана, пријава за њено учлањење у Европску Унију, све док САД и све државе Европске Уније не изнесу својим народима истину о Републици Србији и Србима, док не признају Републику Србију одређену њеним Уставом, и док САД и оне државе Европске Уније које су и чланице НАТО не обештете морално, материјално и финансијски Републику Србију и њене држављане за последице својих учешћа у НАТО агресији 1999. године?
 • Да ли сте за то да Република Србија остане ван војног савеза НАТО?
 • Да ли све стране војне јединице треба да се повуку из Р. Србије у року од годину дана?

http://www.istina-pravda-mir.info/

Грађанска иницијатива за референдум  Грађанска иницијатива за референдум

Грађанска иницијатива за референдум  Грађанска иницијатива за референдум