Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Ход заветног сећања 24. марта 2013. - Никад граница

21.03.2013.

Повучена је црвена линија живом ватром испред Генералштаба!

http://fakti.org/srpski-duh/opomena-vlasti-nemojte-da-vam-padne-na-pamet-da-potpisete-predaju-i-izdaju-kosova

ОПОМЕНА ВЛАСТИ: Немојте да вам падне на памет да потпишете предају и издају Косова!

„ХОД ЗАВЕТНОГ СЕЋАЊА“ СА СВЕЋАМА - ОД ХРАМА СВЕТОГ САВЕ
ДО ЗГРАДЕ ГЕНЕРАЛШТАБА, УПРКОС ЗАБРАНИ ПОЛИЦИЈЕ

Поред ограде која окружује зграду Генералштаба коју су разориле ракете НАТО, грађани су се поклонили јунацима и жртвама и положили многобројне свеће и кандила

Председник Иницијативе НИКАД ГРАНИЦА Александар Павић: Као кад је Карађорђева војска ушла у Крушевац и дала да се спали гроб Вука Бранковића - тако ће бити и са сваким ко помисли да има право да преда тапију на Косово!

Поворку су пратили полицајци у обичним униформама и више полицијских кола, а на одредишту је колону дочекао кордон полицајаца са штитовима и шлемовима, постављен тако да спречи да се било ко од грађана приближи згради Владе

НА ПОЗИВ Иницијативе НИКАД ГРАНИЦА, а уз подршку покрета Двери, Савеза ратних ветерана Србије и више патриотских и ветеранских организација, 24. марта увече, око хиљаду грађана се по врло хладном времену, окупило испред Храма Светог Саве у Београду, да би одатле кренули у „Ход заветног сећања“, са свећама, до зграде Генералштаба порушене НАТО ракетама.

Нелагодност власти због испољавања патриотских осећања и непоколебљиве вере српског народа, најпре је одражена у захтеву да „Ход заветног сећања“ не прође испред америчке амбасаде, а затим и у формалној забрани читавог скупа од стране полиције, уочи његовог одржавања.

Организатори су без двоумљења одлучили да се акција одржи, упркос забрани. Полиција није ни покушала да физички спречи „Ход заветног сећања“ и грађани су достојанствено, без иједног инцидента, прешли пут од Храма, Булеваром Ослобођења и преко Славије Немањином улицом, до зграде Генералштаба.

Млађи учесници марша су успут певали патриотске песме и узвикивали патриотске пароле. По доласку, тачно у 20.05, дакле у време када су прве НАТО ракете и бомбе пале на Србију, са разгласа су се зачуле сирене за узбуну из тог времена.

Поворку су пратили полицајци у обичним униформама и више полицијских кола, а на одредишту је колону дочекао кордон полицајаца са штитовима и шлемовима, постављен тако да спречи да се било ко од грађана приближи згради Владе.

Поред ограде која окружује срушену зграду Генералштаба, грађани су се поклонили јунацима и жртвама и положили многобројне свеће и кандила.

На крају скупа, председник Иницијативе НИКАД ГРАНИЦА Александар Павић се присутнима обратио следећим речима:

„Вечерас смо обележили почетак злочиначког бомбардовања 24. марта 1999. године, свесни да агресија и даље траје.

Желимо само да кажемо: ми до дан-данас нисмо предали Косово, због чега је агресија и кренула. И стајући овде преко пута Владе Србије, кажемо: ни по коју цену агресија која је почела на данашњи дан, пре 14 година, не сме агресорима да се исплати!

Немојте да вам падне на памет да потпишете предају и издају Косова!

Положили смо вечерас свеће у част непобеђене војске. Јер војска, српска војска, није побеђена ни 1999. године и она не може да буде побеђена! Ни политичари немају право да потпишу капитулацију!

Други април, да не буде уписан као дан срамоте, јер онај ко изда Косово - мртав је човек!

То зна историја наша - он је мртав за вечност, за потомство!

Као кад је Карађорђева војска ушла у Крушевац и дала да се спали гроб Вука Бранковића - тако ће бити и са сваким ко помисли да има право да преда тапију на Косово!

Нема предаје, Косово је Србија!

Тако ће да остане - нико нема право да га преда!

Отпор се наставља - до слободе!

Хвала што сте дошли и живели!“

Свеће и кандила положени испред зграде Генералштаба наставили су да горе.

Л.М.

 

 

Окупљање испред Храма Светог Саве:

Немањина улица:

Свеће на огради Генералштаба преко пута Владе:

Изглед свеће са заштитом од кише и ветра:

 

http://nikadgranica.org

Никад граница! према Косову и Метохији - детаљније