Насловна О нама Download Везе Контакт

За начелника генералштаба

5.  “За начелника генералштаба”,
плакати са генералом Ратком Младићем (04.03.2005.)

 

          
Петак, 04.03.2005.
 
Плакати су штампани у
црно-белој техници.
Излепљен је шири центар
Београда као и нека од насеља.

 

       

        Ова акција је спонтани одговор на безбројне лажи и клевете на рачун ђенерала Ратка Младића, који  је  доказао  своје   војничке   способности   и   оданост  српским     националним        
интересима као, на жалост, један од ретких појединаца у које народ никад није посумњао.          Непрекидно се врши огроман медијски притисак, обмањује се и застрашује народ Србије у циљу испоручења нашег хероја чији је једини грех што није дозволио да Срби Републике Српске буду протерани са својих вековних, крвљу плаћених поседа и одлучени од светих храмова и светлих гробова славних, мученичких предака – као што се догодило у Хрватској и на Косову и Метохији. У циљу заустављања даље деградације Војске СЦГ и спречавања срозавања њеног историјски великог угледа, као и ради повратка професионализма у ову значајну установу истичемо кандидатуру Ратка Младића за начелника генералштаба и подсећамо на пример војводе Живојина Мишића који ни у дубокој старости није био заборављен од стране власти Краљевине Србије, већ је реактивиран из пензије да би дао огроман, можда пресудан допринос у тренутку великог искушења за државу.
Акција је имала велики одјек у јавности. Студио Б и Б-92 су доследни својој антисрпској манији, говору мржње и неокомунистичкој антинационалној идеолошкој нетрпељивости позивали панично власти да уклоне плакате са улица како ништа не би реметило њихов програм испирања свести. Једна искра у медијском мраку и евроатлантској искључивости је брзо угушена. Радници Градске чистоће су били приморани да по упутству ''демократске'' власти поскидају плакате. Б-92 је чак вршио притисак на Министарство унутрашњих послова да реагује, али је органима реда било потпуно јасно да ми само користимо своја уставом загарантована права, да поштујемо законе и да легално, јавно износимо своје мишљење.

 

        

Слике са терена: