Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Канадски премијер говори у име међународне заједнице!?

06.08.2014.

Канадски премијер Стивен Харпер је, како преносе агенције АФП и РТС, изјавио да "наставак илегалне окупације украјинског полуострва Крима и провокативне војне активности Русије на истоку Украјине и даље веома забрињавају Канаду и остатак међународне заједнице", и при томе додао за један додатни ембарго: "Те санкције ћемо увести истовремено са нашим савезницима".

Желели бисмо да поставимо јавно неколико питања господину Стивену Харперу, премијеру Канаде:

1. Које су то провокативне војне активности Русије на истоку Украјине? Да ли то подразумева и бомбардовање територије Руске Федерације артиљеријом са украјинске стране и пријем великог броја избеглица из Украјине у Русију?

2. Ко је Вас господине Харпер овластио да говорите у име "међународне заједнице"? Да ли Ви имате неко овлашћење од Уједињених нација или неке друге међународне установе? Које су вас то конкретно државе овластиле да говорите у њихово име?

3. Шта значи термин "међународна заједница" у Вашем тумачењу?

4. Да ли Ви то маргинализујете Организацију Уједињених нација ОУН и друге важне међународне организације и негирате међународно право, пошто на себе преузимате њихове дужности?

5. Објасните мало детаљније милитантни израз који подсећа на Други светски рат "са нашим савезницима"?

6. Пошто су Ваша држава и Ваши савезници извршили оружану војну агресију на суверену државу Југославију 1999. године бомбардовањем, убијањем цивила итд, да ли је та интервенција такође била: провокативна војна активност и да ли је насилно окупирање српске покрајине Косово и Метохија илегална окупација?

7. Колико је Ваша држава одговорна за уништавање следећих држава и убијање стотине хиљаде цивила у њима као последица оружане агресије, санкција, сурове управе, итд: Ирак, Авганистан, Либија, Југославија?

За сада толико.

 

евро-атлантизам - детаљније