Насловна О нама Download Везе Контакт

Крстни ход за Републику Српску 2010

Други по реду, Крстни ход за Републику Српску је успешно завршен! Манифестација је изведена по данима и етапама, како је и планирано. Ходочашће је започето молебаном за путнике, који је по благослову старешине Храма светог Саве, оца Радивоја Панића, служио отац Данило. Затим се кренуло преко Славије, Немањином улицом, поред Аде, старим путем за Обреновац. Учесници су носили икону Пресвете Богородице Донске, барјак крсташ светог великомученика Георгија, заставе Србије, Републике Српске, Византије, царске Русије. Домаћин у Обреновцу је био Соколски дом, а у Шапцу покрет ратних ветерана. Етапе су по данима биле дужине: 30 + 55 + 20 + 25 км, а напредовање није чак ни упорна киша успела да прекине. Крстовдан је прослављен светом Литургијом у мачванском граду Богатићу, након чега се кренуло у савладавање пута за тај дан. Реку Дрину и наметнуту, вештачку границу између Србије и Републике Српске прешли смо код прелаза "Павловића ћуприја". Граничне полиције Србије и РС су се понашале веома коректно, задржавајући кратко учеснике Крстног хода ради рутинске провере личних карата (пасоше намерно нисмо понели). Исто поподне смо се обрели у центру Бијељине поклонивши се Часном Крсту у новоизграђеном храму - чиме је Крстни ход успешно окончан. Касније смо обишли центар града и посетили манастирски комплекс и двор владике Василија у центру Бијељине.

Захваљујемо се: Господу Богу, свештенству Српске православне цркве, Соколском дому, покрету ратних ветерана, нашим родитељима, рођацима, пријатељима, добротворима, Фонду јединства Православних народа, Српско-руском економском савезу и свима који су помогли да се Крстни ход за Републику Српску 2010 успешно реализује.

Видео записи са Крстног хода за РС 2010 - погледајте
Плакати Крстног хода за РС 2010 - погледајте
Како је изгледао Крстни ход за Републику Српску 2009 можете видети - овде

facebook група Крстног хода "facebook" група Крстног хода - погледајте

http://www.slobodanjovanovic.org/2010/09/07/krstni-hod-za-republiku-srpsku-2010/?

http://kosovo-front.ru/?view=13901201

1 2

 

 

 

 

 

 

 

1 2

 

план кретања Крстног хода
Крстни ход на Куликово поље - погледајте

Најава Крстног хода:

Браћо и сестре,

од 24. до 27. септембра, уз Божију помоћ, одржаће се други по реду, Крстни ход за Републику Српску. Ово ходочашће ће се одвијати по путањи: Београд - Обреновац - Шабац - Богатић - Бијељина. Циљ манифестације је пружање јасне и конкретне подршке нашем српском народу са друге стране Дрине у Републици Српској. Крстни ход се одржава у славу Часног Крста и великог Православног празника Крстовдана када се ходочашће завршава.

За сва обавештења и пријаве можете се обратити на: 064 902 1312 или jedan389@yahoo.com

Са благословом старешине Храма светог Саве, оца Радивоја Панића, молитва за учеснике Крстног хода одржаће се у петак 24.09. у 10 сати у Храму светог Саве. Након тога креће се на пут.

 

у славу Бога, за спас српског народа!

плакат Крстног хода