Download

  

B92 > Info > Vesti > Drugi pisu

Bernar Kusner spasao Cekua

8. maj 2009. | 09:29 | Izvor: Danas
Bivsi premijer Kosova Agim Ceku uspeo je uz pomoc ministra spoljnih poslova Francuske Bernara Kusnera da umakne srpskim pravosudnim organima, pise Danas.

 ,

Kako navodi izvor lista Danas, jucerasnja odluka Kolumbije da deportuje Cekua Francuskoj je politicka, a kljucnu ulogu u pregovorima sa predstavnicima kolumbijske vlasti imao je Bernar Kusner.

Interpol Kolumbije obavestio je juce Srbiju da je Ceku lociran u toj zemlji, po crvenoj poternici Interpola, koju je za njim raspisala Srbija.

Nakon obavestenja od Interpola Kolumbije, kako saznaje ovaj list, Srbija je preduzela sve mere za njegovo hapsenje.

Ministarstvo pravde Srbije podnelo je u noci izmedu srede i cetvrtka zahtev za izrucenje pravosudu Kolumbije bivseg komandanta OVK, a ubrzo nakon toga, iz Kolumbije je juce rano ujutru stigla vest da je Ceku proteran u Francusku.

Nakon obavestenja o deportovanju, prema nezvanicnim podacima, Ministarstvo pravde Srbije je preko Ambasade Srbije u Parizu i Francuskoj urucilo zahtev za izrucenje Cekua, ali i kompletnu dokumentaciju u vezi sa slucajem koji tereti Cekua u Srbiji.

Francuski Interpol juce je obavestio srpski Interpol da je razlog za nepostupanje po poternici srpskih vlasti taj sto pravosudni organi Francuske ne tragaju za njim.

., .,  , ., .

: --