Насловна О нама Download Везе Контакт
Наставља се медијски рат против "1389"

Лажи о "1389" и Јарињу

30.07.2011.

Покрет 1389 најоштрије демантује писање појединих (екстремистичких, атлантистичких) медија о учешћу чланова "1389" у паљењу административног прелаза Јариње. Лажи су изрекли медији који већ дуже време некажњено воде медијски рат против Покрета 1389 најбруталнијим лажима и клеветама, а то су пре свега Блиц, затим 24 сата, Б-92, и слични. Овим се показало да се наставља насилно успостављање тоталитарног неонацистичког, евро-атлантистичког друштва у Србији, да су поједини медији под заштитом запада и изнад домаћег законодавства, те да се примењују Гебелсове методе борбе против оних који не попуштају овом злу.

Административни прелаз Јариње је нападнут и запаљен 27. јула око 19 часова, од стране групе од око 50 маскираних младића. Напад је извршен Молотовљевим коктелима, палицама, бакљама и булдожером. Лицемерје евро-унијата (лажних демократа) се огледа у томе што је 5. октобра 2000. године, на сличан начин, око пола милиона људи, уз пиштаљке, пиштоље, палице и булдожер запалило Народну скупштину, упало у зграду РТС и друге установе, па су тако извели насилни, државни преврат. Ових 500.000 хулигана и дивљака се назива "демократама", док се 50 младића, који су сличну ствар поновили на прелазу Јариње, називају "криминалцима", итд.

Методе рада Покрета 1389 су увек законите и ненасилне. Увек водимо рачуна да се не огрешимо о Православне норме понашања. Нема никаквих ни наговештаја да су чланови "1389" на било који начин учествовали у паљењу прелаза Јариње, али то није спречило поједине западњачке медије да посегну за "1389" као дежурним кривцем за све инциденте, иако је директор Полиције Србије Милорад Вељовић изјавио да нападачи на Јариње нису дошли из централне Србије. Ти исти медији нису на помислили да забележе да је, само месец дана раније, 25. јуна ове године, група чланова Покрета 1389 са 5 гостију из иностранства (из Русије, Швајцарске и Француске) прошла у савршеном реду и миру кроз контролни пункт Јариње (поред српских и међународних снага реда) у оквиру ходочасне манифестације Видовдански марш 2011 (линк). Та истина их не занима, већ само лажи на рачун 1389 које лансирају у јавност Србије.

Бићемо стрпљиви у борби за слободну и суверену Србију, као и за истину о бројним догађајима који утичу на формирање савремене Србије. Иако се суманутим клеветама без икаквог утемељења води медијски рат против Покрета 1389, при чему нам се не дозвољава ни право да се бранимо и изнесемо јавно своје мишљење, верујемо да ће истина на крају победити.

"1389" пролази кроз прелаз Јариње на традиционалном ходочашћу "Видовдански марш":

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/268310/Nakon-Jarinja-ekstremisti-zapalili-i-prelaz-Brnjak

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=07&dd=28&nav_id=528222

http://www.24sata.rs/vesti/aktuelno/vest/ekstremisti-napali-i-zapalili-zgrade-na-prelazu-jarinje/8955.phtml