Насловна О нама Download Везе Контакт

 

(Нео)нацистичка кампања против "1389"

05.08.2010.

Почетком августа 2010. године започела је у Републици Србији (нео)нацистичка кампања против Покрета 1389, са циљем да се организација забрани. Сам циљ (уништење сваког и свега што се не уклапа у режимске обрасце) је довољно (нео)нацистичко, а (нео)нацистичке су и методе, и др. Ову последњу, али не и једину, (нео)нацистичку кампању против "1389" предводи медијска кућа (нео)нацисте Џорџа Сороша Б-92.

5. августа Б-92 отворено назива "1389" "профашистичком организацијом" (линк) иако је апсолутно јасно да је "1389" активна анти-фашистичка организација (линк). Б92 истом приликом сугерише да су младићи који су претукли Теофила Панчића чланови "1389" што је наравно лаж. Као разлоге за забрану 1389 Б92 је навео:" pozive na nasilje i mrznju, ucestale napade na strance, kao i masovno hapsenje huligana " а затим допунио са " brojnim krivicnim delima koja su pocinili pripadnici ultradesnicarskih i huliganskih grupa, izmedu ostalog i za ubistvo Brisa Tatona, " - све су наравно гнусне (нео)нацистичке лажи без иједног доказа.

Затим се Покрет 1389 оптужује од стране Б92 и (нео)нацистичких удружења новинара (на челу НУНС-а је новинар ББЦ-а) који:" zahtevaju od drzave da konacno zabrani rad i delovanje ekstremistickih, klerofasistickih, neonacistickih i rasistickih grupa u Srbiji. " (линк). Затим се 1389 ставља у исти табор са нацистима, а све се описује речима:" tih ekstremista koji propovedaju zlocinacku ideologiju arijevske rase ", па додају: " Na meti ekstremista su male verske zajednice, osobe drugacije nacionalne pripadnosti, ". На крају се 1389 ставља под:" Zakon o zabrani manifestacija neonacistickih ili fasistickih organizacija ". Један од коментар на сајту Б92 на ову тему је:" Dok god ti nesrecnici budu glasnogovornici i ubilacka ruka stranaka koje ne mogu i ne smeju da kazu same sta zele i misle, mi se ovih nakaza necemo resiti. "

Радио телевизија Војводине понавља оптужбе да је 1389 профашистичка организација, итд (линк).

Снажно упориште (нео)нацизма у Србији је медијска корпорација из немачког дела Швајцарске Рингиер. Њене главне новине су: Блиц, Ало и 24 сата. "24 сата" 4. августа 2010. објављују изјаву државног секретара Министарства за људска и мањинска права Марка Караџића:" kako je moguce da za sva zlodela, koja nisu u skladu sa zakonom, jos niko od njih nije odgovarao " (линк) а затим тражи:" edukaciju u borbi protiv ovog zla " и додаје како су:" ekstremne desnicarske organizacij "leglo nasilja, mrznje i velika opasnost za drustvo " па се хорор наставља реченицом коју бесплатни студентски (нео)нацистички лист преноси: "Podneli smo inicijativu nadleznim institucijama da zabrani rad tih organizacija, jer ono po cemu one jesu poznate jesu nasilje, ubistva, paljenje, neredi", rekao je on. Наравно, прогону без трунке доказа и логике се придружује Блиц Цајтунг (линк) криминалним текстом који повезује 1389 са убиством Бриса Татона, пребијањем Теофила Панчића и другим кривичним делима - све су наравно смишљене клевете, које никакве везе са стварношћу немају.

Треба рећи да је ово само једна у низу масовних (нео)нацистичких кампања против "1389" које се одликују: изношењем великог броја клевета у јавност (ударни термини ТВ и најчитаније новине), стављање "1389" у групу са фашистичким организацијама са којима апсолутно никакве контакте нема, не објављивање демантија, не објављивање ставова и саопштења покрета, објављивање лажних саопштења и коментара покрета, захтеви за забраном рада и постојања 1389, а све је пропраћено са хапшењима, претњама, физичким нападима на истакнуте чланове 1389, итд.

(Нео)нацистичку кампању против 1389 воде медији финансирани од стране западних држава које су бомбардовале Републику Српску 1995., бомбардовале СРЈ 1999. године, окупирале Косово и Метохију, признале независност наше јужне покрајине, од држава које и даље у континуитету подривају сувереност и територијални интегритет Србије. Карактеристична је за неонацизам, као и уосталом за стари нацизам, снажна антисрпска црта. Више детаља о терору који се спроводи против 1389 можете видети - овде

не Гебелсу 2010!

Гебелс 2010 - неће проћи!