Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Лажна потерница преко леђа "1389"

Још једна измишљотина, која је тендециозно и злонамерно подметнута Покрету 1389 је вест о наводној награди од 10 000 евра, коју "1389" додељује за име особе која пријави Ратка Младића. Наравно да 10 000 евра немамо, наравно да лажни 1389 потроши оволико новца за око месец дана (а можда и мање) од извора који су познати државним органима. Курир се још једном показао као режимски таблоид и тако је знатно срозао свој јавни ауторитет и кредибилитет. Државни органи би требало да се позабаве листовима који отворено крше Закон о јавном информисању и спроводе медијски линч, као и бројним "ловцима на главе", тојест плаћеним убицама из света, који шетају Србијом спремни на разне злочине да би дошли до високе награде.

 

http://www.kurir-info.rs/vesti/politika/snp-1389-za-ime-dojavljivaca-mladica-10.000-evra-57673.php

Poziv na linc
SNP 1389: ZA IME DOJAVLJIVACA MLADICA 10.000 EVRA

(185) Sreda, 3. Novembar, 2010.| Autor: Gordana Rakovic

SNP Nasi 1389 nudi 10.000 evra onome ko im dojavi ime osobe koja je prijavila Ratka Mladica. BIA: To je krivicno delo! Tuzilastvo na potezu

BEOGRAD - Srpski nacionalisti pozivaju na linc Srba!
Srpski narodni pokret Nasi 1389 raspisao je nagradu od 10.000 evra za informaciju koja bi pomogla u hvatanju osobe koja policiji dostavi podatke o mestu prebivalista haskog optuzenika Ratka Mladica!

- SNP Nasi 1389 poziva sve gradane da u slucaju akcije hvatanja generala Mladica, ne birajuci sredstva, priteknu u pomoc srpskom heroju. SNP Nasi 1389 smatra da rezim, namerom da uhapsi generala Mladica, gura Srbiju u gradanski rat - pise na sajtu ove organizacije.

Sta znaci poruka „ne birajuci sredstva“, za Kurir objasnjava Igor Marinkovic, clan SNP Nasi 1389.

- Ukoliko bi neko pokusao da uhapsi Mladica, ja bih ga fizicki branio! Ako bi ga hapsili u mom komsiluku, siguran sam da bi veliki broj komsija fizicki priskocio u pomoc Mladicu. Neka svako odluci na koji nacin zeli da pomogne generalu - porucuje Marinkovic.

Jovan Stojic, sef kabineta direktora BIA, smatra da u ovoj opstrukciji hapsenja Mladica ima elemenata krivicnog dela!

- Ali, tu je Tuzilastvo da odgovori na to pitanje - istice Stojic i dodaje da BIA ima mehanizme da zastiti identitet svojih izvora.

Misa Vacic iz SNP 1389 Nasi, medutim, tvrdi da njegov pokret ne cini nikakvo krivicno delo. On smatra da je Ratko Mladic „srpski heroj i jedan od velikana Srbije“, te da kao takav ne moze biti izrucen u Hag.

- Ukoliko bismo dobili informaciju da ste, recimo, vi izdali lokaciju generala Mladica, potrudili bismo se da vase ime ostane upamceno na nacin na koji to zasluzuje! - kaze Vacic, ali ne otkriva kako bi to ucinili.

- Ratko Mladic je heroj za srpski narod i osoba koja ga je izdala mora da, kao takva, ima mesto u istoriji. Kao izdajnik! - kategorican je Vacic.
Na pitanje da li je poziv na odavanje identiteta osobe koja bi otkrila lokaciju Mladica zapravo poziv na linc, Vacic odgovara kontrapitanjem.

- Da li su gradani koji su pre 60 godina, po tadasnjem rasnom zakonu, odavali lokacije Jevreja koji su deportovani u logore radili ispravnu stvar? Taj je zakon bio los, i ovaj je. Gradanin koji po zakonskoj obavezi prijavi Mladica ne radi dobru stvar - smatra Vacic.

Gordana Rakovic

Tuzilastvo ispituje

U Republickom javnom tuzilastvu kazu za Kurir da je Odeljenje za visokotehnoloski kriminal vec formiralo predmet povodom ovog slucaja.

- Proveravaju se navodi sa sajta u cilju identifikovanja osoba koje su to postavile. Tuzilastvo pomno prati slucaj i ako proceni da je to jedan od vidova pretnje, oni koji su tu nagradu raspisali bice procesuirani i krivicno gonjeni - najavljuju u Tuzilastvu.


A otkud im pare

Misa Vacic kaze da SNP Nasi 1389 vec ima 10.000 evra za nagradu za otkrivanje izdajnika.

- Nije tacno da nas finansiraju iz Rusije. Te price plasiraju organizacije koje dobijaju novac iz zapadnih zemalja. Mi smo narodni pokret i finansira nas srpski narod - tvrdi Vacic.