Насловна О нама Download Везе Контакт
Обележавање 70 година од немачког, нацистичког бомбардовања Београда 1941.

Народни антифашистички сабор 6. априла

За државни савез Србије и Русије! Не у НАТО!

Државотворни, народни антифашистички сабор одржан је 6. априла 2011. уочи великог Хришћанског празника Благовести. Присутнима су се обратили представници испоставе козака Новосибирска, Покрета 1389, Видовданског завјета и господин Џон Боснић (линк). Сабор је започео Православном молитвом Оче наш и државним химнама Србије и Русије. Истакнуте су заставе Србије, Руске Федерације, царске Русије, Византије, Косовског фронта, Добровољне омладинске дружине (руског покрета Наши), почасно место је резервисано за икону Пресвете Богородице Донске (дар покрету 1389 из Русије), редарска служба је користила обележја Виктора Јануковича, која су поклон из Украјине. Пре и после говора емитоване су српске и руске народне и родољубиве песме. 

Обраћања су била веома емотивна, а такође и реакције окупљених грађана. Подсетили смо се рушевина, згаришта, несреће и смрти које су сејале немачке „штуке“ 1941. године; још већих злочина 1944. године приликом такозваног „савезничког“ бомбардовања, када је страдало више људи него 6. априла; и на крају 1999. године када је нео-нацистичка агресија поново сејала смрт и страх. Бомбе су увек долазиле са запада, а помоћ са истока од братске Русије. Говорници нису позивали на мржњу и освету, већ на преиспитивање себе и заузимање мудре спољне политике, која ће знати да препозна пријатеље и противнике. Поручено је да Србија не треба да учи од запада, већ запад од Србије. Јасно је поручено да нас не занимају никакве интеграције (па ни европске), уколико је пут до њих губитак Косова и Метохије.  

Опоменута је Влада Србије да откаже било какав самит НАТО пактa у Србији (за месец јун или сл.), јер је преко 90 % становништва Србије против приступања овој злочиначкој војној алијанси. Истакнуто је да антифашизам није само ствар прошлости, теоретских расправа и музејских поставки, већ да се и данас морамо борити против окупације своје домовине, против злочина и жигосања народа, против тоталитаризма. Затражено је да се распише референдум на коме би се народ јасно и непосредно изјаснио: да ли је за Европску унију или државни савез са Русијом. Исто важи и за однос према НАТО пакту. Политичке, страначке шпекулације не прихватамо – оне нису алтернатива вољи народа. Позвано је на образовање државне заједнице Србије и Русије, што су присутни одушевљено прихватили.

Приликом припрема шестоаприлског сабора, грађани су поздрављали чланове 1389 и тражили плакате да носе кући, дирљиво је било видети мајку, која детету предшколског узраста испред плаката објашњава њихову садржину и држи свом детету прве лекције из историје. Очигледно да је народ презасићен медијским мраком и политичким, евро-унијатским бљувотинама, као и неспособношћу актуелне власти. Народ жели да ради и живи нормално, да одгаја у миру, слободи и сигурности своју децу. Опште пропадање државе од 5. октобра 2000. нам указује да је Србија кренула погрешним путем и да нам је неопходан потпуни заокрет ка Русији и другим пријатељским земљама. Потребно је пре свега да се вратимо Богу и себи. 

 

 

 

 

 

Званични плакати:

плакат манифестације

 

Припрема скупа 6. априла:

 

 

 

 

 

Позив на антифашистички сабор:

13.03.2011.

Позивамо све грађане да присуствују 6. априла на Тргу републике у Београду у 18 часова, јавној спомен манифестацији "Васкршња бомбардовања 1941-1944-1999". Придружите нам се да се подсетимо бомбардовања немачких нациста 6. априла 1941.; бомбардовања такозваних (Титових) "савезника" на Васкрс 1944. и НАТО бомбардовања пре 12 година. Покажимо свету антифашистичко слободољубиво лице српске престонице и словенског рода. Не заборавимо невине, цивилне жртве нашег рода пострадале од агресора. Рецимо сви заједно НЕ НАТО пакту! Скупу ће присуствовати удружења која су подржала кампању "Не ЕУ, за државни савез Србије и Русије". Очекујемо 6. априла у Београду и госте из братске Русије.

Порука сабора је да ће српски народ данас, као и у прошлости бити један од носиоца антифашизма. Шаљемо поруку мира, одлучно смо против уласка Србије у ЕУ и НАТО; захтевамо здушно државни савез Србије и Русије - сви спорови и дилеме по овом питању могу се решити једино референдумом. Не смемо заборавити бројна бомбардовања западних сила, бруталне агресије на голоруке српске цивиле, укључујући и напад на Републику Српску 1995. Желимо братски Православни савез са Русијом, који ће грађанима Србије обезбедити: мир, сигурност, слободу и рад. Не дамо Косово и Метохију! Устанимо против савременог фашизма и НАТО окупације! Дођите на Васкршњи народни државотворни сабор: нека власт спроводи вољу народа!