Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Начела одбране Косова и Метохије

20.04.2013.

0. Основ, увод

Ова платформа полази од Устава Србије и њених позитивних правних норми, владавине права, историјског права, људских права и слобода, међународног права, права народа на одбрану своје вере и идентитета, слободе кретања, начела суверености, очувања културне баштине и других међународно прихваћених легитимних  норми.

1. Субјекти одбране

Главни активни субјекти одбране Косова и Метохије су: Српска православна црква, Срби са севера Косова и Метохије, родољубиве организације и Русија. Поред њих добро дошли су и сви други који се могу уклопити у овај оквир.

2. Јединство

Један од кључних предуслова за успешну одбрану Косова и Метохије је јединство поменутих субјеката. То подразумева међустепене као што је иницијатива Никад граница која окупља важне невладине родољубиве организације, али то није довољно.

3. Средства, методе деловања

С обзиром да су државне установе од 5. октоба 2000. године у рукама евро-унијата и евро-атлантиста, фанатичне идеолошке групе која угрожава сувереност и целовитост отаџбине, то се на државне органе не можемо много ослонити, али у одређеној мери то је потребно и неопходно.
Централни државни органи су дужни да делују по Уставу и да бране Устав да не чине ништа против очувања Косова и Метохије у саставу Србије и да чине све што могу ради очувања јужне покрајине унутар Србије.
Влада и Скупштина не смеју донети ниједну одлуку која нарушава Устав и која признаје сепаратистичким побуњеним органима у Приштини нека од битних, суштинских својстава државе, тојест државности као што су: чланство у међународним организацијама, нарочито УН, размена дипломатских представништава, успостављање царине или границе између Косова и Метохије и централне Србије, итд. Потребно је стално подсећати Владу и Скупштину на њихове уставне обавезе и законским средствима не дозволити да ратификују било који документ којим се погоршава тренутни правни положај Косова и Метохије на међународном плану у односу на Србију.

4. Уставни суд

Уставни суд је дужан да разматра и поништи све одлуке и акте Владе и Скупштине који нису у складу са Уставом, а нарочито оне који нарушавају преамбулу Устава о Косову и Метохији као саставном и неотуђивом делу Србије.

5. Референдум    

Срби са севера Косова и Метохије са правом и једногласно (без обзира на разлике у  страначкој припадности која је у покрајини мање важна од државотворности) траже референдум на коме би се грађани Србије изјаснили да ли су за очување Косова и Метохије у саставу Србије или за датум о почетку преговора са Европском унијом – пошто је очигледно да су ова два циља и практично и теоријски неспојива. Потребно је убрзано прикупити довољан број потписа грађана Србије (100.000) како би се приморали поменути државни органи да распишу референдум. Референдум је право народа и моћно оружје, али тај мач треба исковати потписима и другим техникама друштвене борбе да би се могао употребити у одбрани Косова и Метохије.

6. О преговорима и уговорима са терористима

Тероризам је тешко кривично дело које не застарева. Сваки разговор, тојест преговор са терористима је потпуно неприхватљив. Ово је државни принцип који важи у целом свету. Сваки уговор склопљен са терористима је облик саучесништва у тероризму. Државни функционери и други грађани Србије који склапају уговоре са терористима чине тешко кривично дело саучесништва у тероризму (које се правно санкционише слично самом тероризму). Државни функционери Србије који склапају уговоре у име Србије са функционерима и органима побуњеног дела територије Србије чине тешко кривично дело против правног поретка Србије.

 

http://nikadgranica.org

Никад граница! према Косову и Метохији - детаљније