Насловна О нама Download Везе Контакт

 

НАТО кренуо стопама Адолфа Хитлера

16.07.2011.

Конференција против Либије (четврта такве врсте) је одржана у Истанбулу 15. јула 2011. Ради се, пре свега, о скупу земаља чланица НАТО пакта, односно земаља које већ 4 месеца спроводе бруталну агресију на суверену северноафричку државу Либију. Закључци овог неонацистичког скупа су језиви. Доминирала је англоамеричка осовина.

Атлантисти су коментарисали рат, који су започели и у коме учествују као једна страна. При томе је западни морал своју страну у сукобу нахвалио као моралну, а супротну кео нелегитимну. Није било прилике да Либија каже било шта у своју одбрану, нити да неутрални актери изнесу мишљење. Може ли се замислити гора међународна диктатура и веће помрачење етике?

НАТО државе су државно легално руководство Либије прогласиле нелегитимним, док су побуњенике, терористе Ал-каиде и друге организоване криминалне групе признале за власт Либије! Овим је сурово погажено међународно право, а народ Либије понижен до статуса робова и животиња, чији глас скоро да ништа и не вреди. Није ли злочин рушити један међународно прихваћен правни поредак, а истовремено терористе подржавати, хвалити, финансирати, наоружавати и уважавати као државне руководиоце?

Шта ако се "либијски сценарио" примени и на друге непослушне државе, тојест на оне земље које одбију да се покоре звери из Брисела? То значи да сваку државу у свету могу задесити: бомбардовање (војних и цивилних објеката), пропаганда демонизације (лажима), терористички напади, економске санкције, стварање паралелних установа, грађански рат, итд. Велике државе живе у илузији да неће бити нападнуте.

деца Либије:

НАТО државе су одбациле најелементарније цивилизацијске механизме и односе, као и међународни антифашистички поредак настао након Другог светског рата. НАТО својој жртви (Ирак, Југославија, Авганистан, Либија, итд) не признаје никаква (људска, грађанска, национална) права, нити право говора, право на одбрану, претпоставку невиности, итд. НАТО интезивно сарађује на терену са терористима УЧК и Ал-каиде (Балкан, северна Африка, итд).

Прави разлог за рат у Либији није "недемократска" власт Моамера Гадафија, већ велике резерве нафте, којих по проценама стручњака има у вредности од неколико хиљада милијарди долара! НАТО попут Хитлера покушава да економску кризу победи ратом, који се претвара у бизнис. Понашање НАТО-а данас подсећа на оружане агресије и безакоње које је ширио Хитлер уочи Другог светског рата.

Срамотно је ћутање такозване "међународне заједнице", односно велике већине света, која без озбиљних и званичних реакција посматра злодела атлантиста против једне мале, храбре државе. Многи сматрају да би озбиљније противљење могло довести до Трећег светског рата, стога су за немешање - овакви ставови су донекле разумљиви. Атлантисти, пак сматрају да су толико јаки да их нико не може зауставити и да се могу понашати силеџијски на било ком делу планете. Шта чинити?

Атлантизам се мора зауставити као и нацизам - моралним препородом човечанства, подизањем свести да је неопходна сарадња многих нација да би се агресивно зло зауставило, самопожртвовањем, солидарношћу, храброшћу и сарадњом сила ван мрачног блока. Потребно је међународне организације које су здраве реформисати, тако да атлантистичке земље не могу доминирати њима, а оне организације у којима су атлантисти већ остварили неповратну доминацију напустити. На тај начин ће блок атлантиста који угрожава мир људског рода, бити изолован и ослабљен. Немојмо се заваравати, нема лаких решења, ипак Православље нас учи кроз светог владику Николаја Велимировића да је вера у Бога уједно и вера у коначну победу добра над злом.

 

http://www.reuters.com/article/2011/07/15/us-libya-idUSTRE76E0M720110715

http://www.reuters.com/article/2011/07/15/us-libya-meeting-clinton-idUSTRE76E0MH20110715

Вести РТС, петак, 15. јул 2011, 00:28 -> 22:49 - линк