Насловна О нама Download Везе Контакт

Не дамо: ЕПС, Телеком и Трепчу

30.01.2015.

Ова акција је покренута средином јануара након дугог посматрања стања у јавним предузећима и неодговорног односа извршне и законодавне власти Србије (које су практично једна власт) према овом сектору и привреди уопште. Потпуно је бесмислено (апсурдно) продавати велика јавна предузећа која су профитабилна, а годишњи профит Телекома је, колико нам је познато, неколико милијарди евра. При томе три поменута српска гиганта су стратешки важна за: економску стабилност, стандард грађана, општу безбедност, редовне приливе буџета, национално самопоуздање и достојанство, итд.

Ова акција је брзо наишла на искрену подршку народа што је важан показатељ њеног квалитета, мада је вероватно требало да се изведе много раније. Текст исписан на тробојки народне заставе Србије указује да су поменута јавна предузећа од виталног значаја за Србију и да су заиста јавна, а не партијска и да је наше право, а вероватно и дужност, као грађана, тојест држављана Србије да бранимо јавну својину чија власничка структура и ефикасан рад су важно наследство које смо добили од претходне генерације и морамо оставити у наслеђе следећем поколењу.

Оне стране фирме које се полакоме на јавна предузећа Србије кроз некакве дилове и интерне договоре са странком која је тренутно на власти, треба да имају у виду да су такви аранжмани кратког рока и да им стално прети национализација, а тренутни развој догађаја у Грчкој и победа опозиције су најбоља потврда тога.

 

евро-атлантизам / евро-атлантске интеграције - детаљније

Графика у већој резолуцији - линк