Насловна О нама Download Везе Контакт

Не признајемо кијевску снајпер револуцију

18.03.2014.

Покрет 1389 не признаје кијевску ново-наранџасту револуцију, тојест снајпер револуцију и снајпер демократију на евро мајдану. То значи да не признајемо власт фашиста, који су силом и убиствима припадника Полиције (Беркут) дошли на власт. Запрепашћени смо тиме што је веома млака реакција међународних чиниоца на државни удар у Кијеву.

Једини легални председник Украјине је Виктор Јанукович, који је демократски победио на изборима вољом народа Украјине 7. фебруара 2010. Виктор Јанукович је на председничким изборима освојио 48,95 % гласова (12 милиона и 481.268 гласова), а прозападна Јулија Тимошенко 45,36% (11 милиона и 593.340 гласова) - линк

Запад се није помирио са овим поразом и за запад воља било ког народа практично не значи ништа. Када је Јанукович одбио придруживање Украјине Европској унији, почеле су акције против њега. Те акције се могу назвати терористичким.

Врхунац вишемесечног насиља је убијање полицајаца на улици на зверски начин по угледу на нацистичке методе. На крају про-европска опозиција је ангажовала професионалне убице и терористе из Чеченије, албанске снајперисте и друге европске снаге! Резултат је хладнокрвно убијање снајперским хицима, са кијевских зграда полицајаца (Беркут и других). Због овог тероризма у срцу Кијева полиција је решила да се повуче из престонице Украјине и завладала је потом анархија. Легални председник Јанукович је морао да напусти град и државу како не би био убијен по моделу: Гадафи, Хусеин, итд. Терористи и фашисти су покушали да преузму чак и Кијевско-печерску лавру, монашки град и једну од највећих светиња Православља.

ЕУ и САД су са одушевљењем подржали успехе терориста у Кијеву, што се могло и очекивати, јер организују и плаћају терористичко-револуционарне снаге у разним крајевима света. Криминална фашистичка група је прогласила себе Владом Украјине. Легитимитет и право им почива на чистој сили, крви и убијању. Такву промену власти и такву власт не можемо прихватити, јер би то било зелено светло за тероризам и анархију у целом свету. Једини законити председник Украјине је Виктор Јанукович.

Подржавамо грађански референдум на Криму који по историјском праву и верском, етничком и моралном праву припада Русији. Грађани Крима имају право да се заштите и ограде од терористичке „власти“ у Кијеву. Улазак у Русију ће им донети највероватније већи животни стандард, веће плате у јавном сектору и многе друге погодности. Запад наравно негодује и увек је на страни против Русије уз лицемерне аргументе које тумачи како и када им одговара.

Сматрамо најбољим решењем поделу Украјине на два дела: западни, мањи део око Лавова (око 10% земље) у коме живе унијати треба да се слободно определи и пусти ка ЕУ, а већи источни део (око 90% земље) треба да се уједини са Русијом са својим народом, јер је то један народ, један језик, једна вера, иста традиција и историја, менталитет и осећања. Тако би се трајно решио украјински проблем. Са унијатима са запада земље није могуће остварити нормалан суживот. Пре или касније поновила би се 1941. или 2004. или 2014. или ...

Русија је направила велику грешку јер је уложила око 50 милијарди евра у зимске олимпијске игре у Сочију, ради побољшања имиџа итд, а суседна Украјина је пала у хаос. Русија није подржала (уопште или адекватно) про-руске организације у Украјини, власт Украјине, про-руске медије, НВО сектор, козаке, образовне структуре, итд и тиме дозволила да Украјина јефтино падне у руке запада. Да је уложено 10 % од Сочијевог апсурдног буџета у подршку про-руском сектору Украјине ситуација би највероватније била сасвим другачија (супротна) од садашње.

Показало се да је крајње време да се заврши епоха Лењина и комунизма у Москви, јер ти симболи провоцирају многе анти-комунисте, друштвене слојеве и читаве народе да заузму хладан и резервисан став према Русији, а то се види јасно на примеру Украјине. Децембра 2013. смо на сајту 1389 објавили текст: „Украјина или Лењин – шта је Русији важније?“ али на жалост нисмо довољно озбиљно схваћени.
http://1389.org.rs/ukrajina-ili-lenjin-sta-je-rusiji-vaznije.html

Нова „власт“ у Кијеву и Евро-мајдан су отворено анти-руски острашћени и прети се јавно на тргу револуције да треба убити сваког ко носи стару руску царску, а уједно и антифашистичку ленту светог Георгија! То је такозвана нова „власт народа“, која прети убијањем свима који су против фашизма и који су склони традицији Украјине и блискости са Русијом. Ово уједно показује и шта ментори нео-наранџасте власти САД и Енглеска мисле о Русима и Русији.

Мржња патолошка против Руса која влада у западној Украјини треба да се веома студиозно и детаљно истражи, али можемо назрети да су узроци: верско унијатство (одрицање од Православне вере и пад под духовни утицај папе), вишевековна католичка владавина, јаке фашистичке организације међу младима, пропаганда медијска САД и ЕУ, итд.

Русија на жалост још није искристалисала своје геополитичке циљеве и своју спољну политику нити да заштити своје сународнике у суседним државама што би морао бити приоритет. Русија се креће од невиђеног тврдичлука до невиђеног расипања новца. Треба се превазићи совјетски материјалистички неуспешни модел ширења утицаја (и прављења више штете од користи). Потребна су огромна и дугорочна улагања у сферу образовања, медија, цивилног сектора, политике, културе, уметности итд, а та инвестиција ће се вишеструко исплатити. Државни новац који се не креће и не обрће, већ лежи и труне губи сваким даном на својој вредности, а заправо ништа и не значи, као и да не постоји – тек када се уложи са циљем и планом у друштво он заиста постоји, јер делује и доноси резултате. Исус Христ тражи да умножавамо таланте, а не да их закопавамо у земљу (тојест државни трезор).

 

Поредак - антиреволуция - детаљније