Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Нема решења Косовско-метохијске кризе без Цркве и народа

21.04.2013.

Представници Владе Србије договорили су се у Бриселу 19. априла 2013. са албанским терористом Хашимом Тачијем (уз посредништво Европске уније) да се редефинишу односи и промени стање у покрајини. Ово је договор политичара и он не важи док га не потврде Влада и Скупштина Србије, затим је потребно да споразум правно оцени Уставни суд.

Све ово је политичко-бирократска процедура, која је ништавна и безвредна док споразум из Брисела не потврде Црква и народ. За овако крупна питања Благослов може дати или не дати Свети архијерејски Сабор Српске православне Цркве, чије редовно заседање је планирано у мају (или друга висока Црквена установа). Да подсетимо да је цела Метохија историјски посед Српске православне цркве.

Народ своје мишљење о споразуму који је наводно "историјски" треба да изнесе на референдуму, који би се тим поводом расписао на територији целе Србије.

До тада политичари могу да калкулишу и шпекулишу, али Косово и Метохија није страначки инвентар који се може отуђити одлуком страначких органа, нити јефтина роба за сакупљање политичких поена и трговину са Бриселом ради уласка у Европску унију.

http://nikadgranica.org

Никад граница! према Косову и Метохији - детаљније