Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Немачка има вето у ЕУ!

04.03.2013.

Многе се велике приче и бајке испредају у вези Европске уније о економској развијености, високом стандарду, људским правима и слободама, итд. Већина тога су Орвеловске приче - супротне чињеницама. Пракса и чињенице ЕУ све више подсећају на мрачне империјалне структуре из прошлости европског континента. ЕУ све више личи на 4. рајх и није случајно да су Срби међу првима у свету који то схватају и подижу узбуну, јер смо осетили и осећамо на својој кожи "европске вредности" и "европску демократију". Немачка је практично приграбила вето унутар ЕУ. Ево доказа на једном наизглед безазленом примеру:

 

http://vaseljenska.com/vesti/nemacka-ce-spreciti-sengen-za-bugarsku-i-rumuniju/

 

Немачка ће спречити „Шенген” за Бугарску и Румунију

4. март 2013. | Танјуг

Берлин / Букурешт – Немачка ће спречити ступање Бугарске и Румуније у режим „зоне Шенгена” када се 7. и 8. марта сретну европски министри унутрашњих послова и правде да расправљају о том питању, изјавио је немачки министар унутрашњих послова Ханс-Петер Фридрих.

„Уколико Румунија и Бугарска буду инсистирали на гласању, покушај ће пропасти због немачког вета”, рекао је Фридрих у интервјуу „Шпиглу”.

Према речима немачког министра, чак ни и идеја о делимичној сагласности, на пример уласку ваздушним или морским путем, не подлеже разговору.

Фридрих је рекао да су Бугарска и Румунија, које су се придружиле Европској унији 2007, требало да се позабаве много одлучније корупцијом и да ће немачки грађани прихватити ширење „зоне без граница” ако буду испуњени суштински захтеви, што – по њему, тренутно није случај, пренео је Ројтерс.

Румунска агенција Ађерпрес пренела је и Фридрихове речи да право на слободу кретања значи да сваки грађанин ЕУ може да живи у свакој држави-чланици, ако ради или студира, и тада је добродошао.

„Међутим, ко год долази само да узме државну помоћ и зато крши слободу кретања, треба да буде спречен”, рекао је немачки министар.

 

Евро-атлантизам - погледајте