Насловна О нама Download Везе Контакт

 

"НИН"-ова пропаганда мржње против "1389"

15.11.2011.

Раније српски, а од скоро немачки недељник НИН је у броју 3176 од 10. новембра 2011. започео кампању мржње и лажи усмерену против покрета 1389. НИН тендециозно, смишљено и систематски износи најтеже оптужбе и кардиналне клевете на рачуна покрета 1389. Насловна страна овог броја доноси слику скинхеда који на потиљку има истетовиран кукасти крст и који поздравља нацистичким поздравом, а великим словима је исписано: Фашизам прети Европи. Затим се ова прича наставља на странама: 6, 7, 8, 10 и 11. На странама 6 и 7 је огромна фотографија навијача који држе транспарент са натписом "1389", испод слике је крупним словима наслов: "Браћа по мржњи", а са стране уводник у коме се "СНП 1389" оптужује за антисемитизам и фашизам. Сама ова (политичка) дизајнерска конструкција је потпуно злонамерна и професионално изведена, са циљем да се две доминатне слике кукастог крста и транспарента логички повежу, а "1389" оптужи за мржњу и ксенофобију. Дакле, графичка композиција насловне стране и страна 6 и 7 јасно говори да је на делу лажно приписивање и "специјални рат" најтежим клеветама.

Ево насловне странице и фотографије са страна 6 и 7:

 

Изнад слике са натписима 1389 пише дословно: Фашизам прети Европи - тактичка партнерства на десници.

Аутор чланка је Марко Ловрић. На почетку се марш у Пољској злонамерно повезује са барикадама. Затим се износи клевета да ће чланови 1389 бити присутни на маршу у Пољској који се карактерише као профашистички. Затим се 1389 ставља у категорију "Европска екстремна десница". Онда се по опробаном рецепту појављује Миша Вацић као наводни "портпарол" организације, иако је Миша искључен још 2008. године из чланства о чему је јавност обавештена. Овакво промовисање лажног покрета и објављивање интервјуа са лажним представником покрета је нагрубље кршење закона и норми новинарства. Затим аутор у једном подчланку консултује британски институт "Демос" и декана Факултета политичких наука Илију Вујачића у вези проблема фашизма и есктремизма, што с обзиром на концепт (и прелом чланка) пада на терет покрета 1389. Затим аутор чланка преплиће дезинформације које Миша Вацић даје са мотивима антисемитизма које су пронашли код организатора кампа. Затим се у чланку помиње организација Образ, иако су они изјавили да неће учествовати на овом маршу.

Ловрић износи лаж да 1389 сарађује са руским Образом. Онда се по опробаном пропагандном рецепту све поменуто убацује у корпу са неонацистима и све се добро промеша и прелије са Новосадском рацијом (коју су иначе мађарски нацисти спровели против Срба). Зверско ширење мржње против Покрета 1389 је тиме завршено - бар за овај број НИН-а. Занимљиво је да немачки лист (на српском језику) НИН говори о решењу за овакав наводни "екстремизам и фашизам", а то су млади антифашисти који из Немачке стижу у Пољску да одбране Пољску од српских и пољских фашиста!? Заиста медијска конструкција достојна Гебелса. Уколико се ово медијско безумље не заустави, ускоро можемо очекивати текстове, романе, стрипове и филмове у којима се описују храбри немачки и хрватски антифашисти који су од 1941. до 1945. спашавали Европу и свет од српских, пољских и руских нациста!

Ова агресија НИН-а на "1389" је само један од многих сличних напада, који предводе немачки медији у Србији под корпорацијом Рингиер у оквиру медијског "блиц-криг" рата против "1389" и српске проруске омладине.

Терор и репресија против 1389 - погледајте

Скениране стране: 6, 7 и насловна: