Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Нобелова награда изгубила смисао

Нобелов комитет у служби атлантизма

12.10.2012.

Нобелов комитет је доделио награду за мир за 2012. годину - Европској унији!? Да није жалосно, било би заиста смешно. Овим кораком Нобелов комитет је извршио морално, политичко и друштвено самоубиство.

Додељивање Нобелове награде се до скоро сматрало престижом и врхунцем у књижевном, научном и друштвеном деловању - али сада је ситуација супротна. Раније додељивање "Нобела" Мартију Ахтисарију који је издејствовао окончање бомбардовања Југославије тиме што је претио сравњивањем Београда са земљом је заиста безумље и подстрекивање на фашизам.

За разарања у Либији, убиства, масакре, пљачку и хаос је најодговорнија ЕУ (Америка се држала у другом плану) и то из чисто финансијских и енергетских разлога. За најнестабилнији део Европе - Косово и Метохију и преко 1000 Срба убијених у последњих 13 година одговорност сносе ЕУлекс, КФОР и ЕУ. Сада када је на ивици започињање великог рата у Сирији (не дај Боже) - ЕУ је добила награду за мир! Срамота.

Следећи добитник Нобелове награде за мир је вероватно НАТО пакт (јер убијање противника доводи до престанка сукоба, а тиме наступа "мир"), а можда и постхумно буде одликован Адолф Хитлер јер, ипак он је највише и најефикасније примењивао главни проналазак Алфреда Нобела, а то је барут!

Вест на РТС-у - погледајте

http://nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/2012/press.html

http://guardian.co.uk/world/2012/oct/12/european-union-nobel-peace-prize-joy-derision

http://reuters.com/article/2012/10/12/us-nobel-peace-idUSBRE89A1N820121012

 

Евро-атлантизам - погледајте