Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Одговор на студију атлантиста о про-кремаљским структурама у Србији

05.06.2016.

Желимо овом приликом да захвалимо госпођи Јелени Милић и ЦЕАС-у (Центру за евро-атлантске студије) за студију “Широм затворених очију – Јачање руске меке моћи у Србији – Циљеви, инструменти и ефекти“. Хвала што се нас сврстали у дугогодишње пријатеље Русије и што сте показали (панично) да утицај и наклоност грађана ка ЕУ и НАТО-у одавно слабе, а поверење у Русију расте.

Хвала Вам госпођо Милић за списак патриота у Србији, сада нам је лакше да пронађемо сараднике.
Хвала Вам штто сте приметили и потврдили да искрено волимо Русију, то никако не значи да мрзимо Америку или било коју другу државу, јер љубав је племенита и креативна, али ви показујете да су ЕУ и НАТО хладне бездушне творевине које не треба да постоје што све више увиђају и њихове чланице.
Рачун удружења је годинама био у блокади, сада је одблокиран и празан. Да нас неко плаћа ви бисте то већ открили. Чланови 1389 сами дају прилоге за родољубиве акције.
Да ли сте приметили да је покрет 1389 још 11. маја 2011. године започео пројекат „Конструктивна критика Русије“?   http://1389.org.rs/konstruktivna-kritika-rusije.html  ми смо дакле започели критику Русије (са поштовањем и љубављу) одавно, а после је овај модел критике преузела организација блиских сарадника и пријатеља Владимира Путина Општеруски народни фронт као користан, добронамеран и погодан модел за поправку политичког система.
Трудимо се да гајимо витешки приступ према свима а посебно према женама па стога сматрамо да Ви као жена и дама јесте мека моћ САД, али права моћ је стварање пријатеља а не непријатеља.
Било би поштеније да се Ваша „организација“ која нема моралне и друштвене основе назива фирма јер ви просто обављате послове за новац хладнокрвно.
Чудно је то што сте Ви као жена експонент атлантизма, мрачне идеологије заробљавања силом великих делова света – очигледно да је тактика албанских сепаратиста и терориста о коришћењу жена и деце као живог штита нашла своју примену и у политици.

Изнете су бројне неистине, па нам је дужност да скренемо пажњу на следеће чињенице:
Ми се увек доследно и снажно боримо за владавину права, појединачна и колективна права, за искрено поштовање мањина у Србији итд; уколико мислите другачије – докажите то бар једним примером. Нисмо анти-модернизацијски расположени. Што се тиче реченице „retko se odazivaju pozivima da ucestvuju na skupovima organizacija civilnog drustva, koje zagovaraju koncept otvorenog drustva“ ради се о подмуклој неистини, јер ми овакве позиве никад нисмо добили, већ трпимо годинама клевете без права на деманти или прилике за дуел – да ли сте нас Ви икада позвали на разговор или трибину или слично? Наравно да нисте, али очигледно да имате много негативних предрасуда о свим русофилима.
Клевета је и глупост да смо регистровани на северу КиМ да би избегавали пореске обавезе – једина регистрација удружења 1389 од оснивања је у Београду, што је врло лако проверити преко АПР, МУП итд.

“TABELA PRO-KREMALJSKIH STRUKTURA KOJE DELUJU U SRBIJI” на прва 2 места држи 1389 (прави покрет и фалсификат покрета) – хвала на поверењу. (162. страна „студије“)

https://ceas-serbia.org/images/publikacije/CEAS_Studija_-_Sirom_zatvorenih_ociju_-_Jacanje_ruske_meke_moci_u_Srbiji.pdf

преузмите "студију" у пдф формату - линк

Извештај Јелене Милић предат је бројним западним амбасадама: (да ли ово треба да нас уплаши; какве мере западне амбасаде спремају против родољуба и пријатеља Русије?)
http://politika.rs/scc/clanak/356365/SNP-Nasi-trazi-privodenje-Jelene-Milic

http://politika.rs/scc/clanak/356299/Kad-NATO-lobisti-razotkrivaju-meku-moc-Rusije

http://rs.sputniknews.com/autori/20160222/1103452465/nato-ceas-srbija-staljin.html

http://fakti.org/serbian-point/nato-je-u-srbiji-na-bojistu-a-rusija-je-na-domacem-terenu

http://standard.rs/politika/34217-како-нато-обележава-24-март-у-србији

http://standard.rs/zeljko-cvijanovic-preporucuje/34446-владимир-зотов-руски-одговор-јелени-милић-и-прозападним-организацијама-у-србији

http://slobodnaevropa.org/a/rusifikovanje-srpskog-nacionalizma/27652971.html

Ако вам је циљ био застрашивање, онда знајте да нисте успели у томе. Упркос неистинама и увредама са Ваше стране ми смо још одлучнији да наставимо рад. Да ли је волети руски народ злочин? Ако желите да придобијете нечије емоције то треба заслужити добрим делима, љубазним понашањем, поверењем, културним опхођењем, помагањем у невољи, поштовањем, разумевањем, итд. Грубошћу, неистинама, финансирањем пропаганде, насиљем и ратовима се могу постићи краткорочни слаби ефекти, али на дужи рок то не доноси ништа добро ономе ко се служи тим средствима.

 

Ко финансира Центар за евроатланске студије и Јелену Милић?

Рокфелер – САД
Фонд за отворено друштво – САД, оснивач – Сорош
Национални фонд за демократију – САД
Амбасада САД-а
ОЕБС – Организација за европску безбедност и сарадњу
НАТО
Фридрих Еберт Фондација – Немачка
Вишеград Фонд – Словачка
Национални фонд за демократију – САД
Амбасада Краљевине Норвешке
Влада Републике Србије
Делта Фондација
Европска комисија


Извор: https://facebookreporter.org/2016/03/12/финансијери-нато-филијале-у-србији-тј/

 

Државно-народни савез: Србија-Русија - погледајте

Евро-атлантизам - погледајте

Стоп ЕУ и НАТО - погледајте

Истраживања - погледајте