Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Офанзива недостојних на СПЦ

Београд 10.05.2013. године

Када народ није задовољан начином како његова влада води спољну и унутрашњу политику, он се на основу свога права да јавно изрази своју вољу окупи на једном месту и са тог места поручи тренутној власти да није задовољан са начином на који се води држава. Међутим у Србији та демократска традиција се у периоду од 05.10.2000. године па на овамо под влашћу демо(н)кратске странке систематски гушила. Доласком нове политичке елите добили смо утисак да ће демократске вредности, које је демо(н)кратска странка под вођством бившег нам председника Бориса Тадића гушила, да се врате, међутим не само да смо доживели гушење слободне воље грађана већ и гушење јавне речи великодостојника СПЦ-а.

Владика Амфилохије Радовић је на данашњем протестном скупу Срба са КиМ одржао помен за упокојене чланове Владе Републике Србије и чланове Скупштине Републике Србије. Одмах су режимски медији напредњака, достојних наследника демо(н)кратске странке, напали митрополита Амфилохија да призива атентат на чланове Владе Републике Србије и на чланове Скупштине Републике Србије.

Није неопходно да бранимо митрополита Амфилохија Радовића нити за то има велике потребе, али симптоматично је извлачење из контекста молебана за упокојене које је митрополит одржао. Наравно да су сви чланове Владе Републике Србије и чланове Скупштине Републике Србије, који су подржали независност Косова и Метохије кроз споразум из Брисела МРТВИ, али ДУХОВНО су мртви и за њих свакако треба одржати молитву да поново оживе и да се врате под окриље своје Свете Православне Српске Цркве и народа који заједничари са њом.

Што се тиче наводног мешања Цркве у послове државе треба подсетити господу који нападају СПЦ да је она и створила државу Србију и Српски народ и да смо пре Светога Саве били неартикулисана племена. Тек са Светим Савом и Светим Симеоном Срби постају народ по свим елементима. У најмању руку СПЦ као мајка Српског народа и Српске државе са својим великодостојницима увек има право и дужност да каже своје мишљење везано за сва актуелна питања а поготову она која су везана за статус КиМ-а, свидело се то владарима или не, јер владари долазе и пролазе а Црква је ту одувек била и биће.

 

http://nikadgranica.org

Никад граница! према Косову и Метохији - детаљније

 

http://rts.rs/page/stories/ci/story/1/Политика/1320918/Протест+због+бриселског+споразума.html

 

Детаљи са скупа "Остајемо у Србији":