Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Отказати срамотну параду!

Театар апсурда на рачун и образ пореских обвезника

5.9.2017.

                Ове године је поново јавност Србије узнемирена и понижена најавама одржавања нове геј параде, која се цинично назива "парадом поноса".

Поставља се питање чиме је лбгт популација у Србији (иначе веома малобројна) угрожена и зашто нам је потребна геј парада?, тојест, да ли нам је стварно потребна? Дошло је до замене теза: не брани парада угрожену друштвену групацију, већ служи да промовише и намеће лбгт начин живота као нормалан, прихватљив, савремен и чак пожељан младима и осталима у Србији - а то је већ врло штетно и негативно. Геј парада је смишљена провокација која заправо сама по себи највише штети стварној лбгт популацији (врло малобројној и дискретној) и која скоро никакве везе нема са организаторима геј параде. Прави припадници лбгт популације не желе да се експонирају конференцијама за штампу, шетњом по центру града са транспарентима, итд - они и њихово право на избор партнера (које им нико у Србији не оспорава) су изманипулисани, експлоатисани и злоупотребљени зарад политичких циљева и наметања културолошке идеологије нових европских вредности наводно примитивним балканцима.

Удружења организатори су унајмљени извођачи радова (и можемо очекивати да већина њих не живи лбгт животом), а послодавци су: Европска унија, владе и амбасаде западних држава и разне фондације за демократизацију и друштвени инжењеринг. Ради се о медијском и политичком спектаклу који је уперен директно против државе Србије, а једна од парола је била "смрт држави". 

Геј парада је веома скупа, само ангажовање неколико хиљада полицајаца и њихов превоз до Београда, дневнице, путни трошкови, храна итд кошта Србију и грађане Србије, пореске обвезнике, вероватно неколико стотина хиљада евра! Има ли то смисла ако знамо да труднице у Србији излазе на протестне скупове због кашњења или неисплаћивања социјалних надокнада, да је просечна социјална помоћ за сиромашне породице око 70 евра месечно, да нема довољно новца за опрему и пристојне плате војника по уговору, да државна телевизија организује акције прикупљања новца за лечење тешко оболеле деце, да нема новца у буџету за запошљавање младих лекара и научника који (због тога) одлазе из земље, ако знамо да се за мање од 100 евра може нахранити преко 100 људи дневно у народним кухињама (чијих корисника је све више), ако знамо да многи грађани Србије немају новца за поправку зуба, и тако даље.

Геј парада је врло недемократска и чак антидемократска, јер се демократија дефинише као власт народа и поштовање воље већине грађана изашлих на слободне изборе; а велика већина грађана Србије се згрожава геј парадом и њеном стилистиком супротним традиционалним народним вредностима, вишевековној култури, стандардима лепог и васпитаног, примереног и разумног. Стога је геј парада својеврсно силовање народа Србије и његовог менталитета и јавног морала не би ли се на силу инпутирале, наметнуле вредности супротне нашој култури.

Један од претежних, а можда суштински и најтежих проблема нашег друштва је такозвана бела куга, тојест негативан демографски прираштај, чињеница да се сваке године у Србији много мање људи роди него што умре. Да би се овај проблем решио потребне су опсежне, промишљене дугорочне мере државних власти и сарадња са Црквом, САНУ, универзитетима и бројним друштвеним установама како би се створила клима у друштву и држави која ће подстицати, охрабривати и награђивати рађање деце. Геј парада је у том смислу апсолутно контрапродуктивна! Њено агресивно промовисање истополних веза, (психолошке и хируршке) промене пола и сл. утиче веома дестимулишуће на младе којима је потребна јасна подршка породице и друштва да би се охрабрили у правцу заснивања породице и добијања потомства, а за тако нешто је неопходна јасна визија и матрица мужа и жене са децом.

Наравно, многи из кругова власти или блиских властима ће одговорити на све ове и друге  аргументе да ни они не воле геј параду и да имају врло лоше мишљење о њој, али да је то наша обавеза према ЕУ и Бриселу. Да ли је то истина? ЕУ и Брисел већ превише дуго не показују и не указују дужно поштовање према Србији као сувереној држави. Након једног пакета услова (уцена) стиже одмах нови и правила игре се мењају на нашу штету током утакмице. За сада су нас европске интеграције пуно коштале. ЕУ и Брисел нас неће поштовати све док ми не покажемо да имамо своје вредности и традицију који су нам битни, које поштујемо и које и други морају да поштују. Поштоваће нас када им кажемо НЕ и када повучемо јасну црвену линију докле смо спремни да попуштамо и чинимо уступке ради приступања ЕУ и преко које границе нећемо ићи. Народ Србије је уморан и много пута понижен од стране ЕУ бројним уценама, европски ентузијазам се истрошио - сити смо празних идеологија, желимо конкретне резултате и бољитак у нашим животима. Србија има своју политичку културу и геј парада се никако не уклапа у њу.  Поставља се питање да ли је Србија суверена држава? Ако јесте онда не треба допустити антидржавне манифестације због спољних притисака.

Геј параду често прате застрашивања хапшењем и осуђивањем неистомишљеника. Иако је насиље, наравно, погрешан метод борбе, ипак се мора омогућити великој већини грађана која не подржава ову манифестацију да мирно, легално и достојанствено изразе своје неслагање и другачије мишљење. До сада су вршена чак и превентивна хапшења оних грађана за које се сумњало да би могли бити насилни на дан параде, па су они лишени слободе иако ништа противзаконито нису урадили што је против основа правне државе. За време геј параде се обично блокира сатима центар престонице, на улицама се појављују оружане снаге, оклопни транспортери и бројна агресивна техника и при томе је сваки грађанин изван ограђеног круга сумњив. Тиме је драстично ускраћена слобода кретања, грађани су понижени и онемогућени да стигну на своја одредишта: радна места, болнице, домове, итд. У данима пред геј параду изгледа као да геј удружења управљају државом и безбедносним снагама и да наређују шта и како треба чинити да безбедност параде буде на што већем нивоу. Ово је посебно жалосно и срамотно с обзиром да су наше снаге безбедности спречене да се врате на Косово и Метохију и заштите Србе од албанских акстремиста који су за последњих 18 година убили некажњено преко хиљаду Срба у јужној покрајини (наши државни органи реда их нису могли и не могу заштитити нити процесуирати убице) - све док је таква ситуација на Косову и Метохији геј парада је сипање соли на рану и додатна увреда.

Геј парада је манифестација против основних уверења и вредности муслимана у Србији и других верских заједница и она додатно погоршава међуетничке односе и срозава углед и ауторитет државе  која то дозвољава насупрот муслиманским патријархалним назорима. Као реакција на једну негативну крајност може бити бујање друге негативне крајности – верског фанатизма.

Геј парада је манифестација увек незадовољних која константно мења своје захтеве и увек ће се тражити више. Већ се тражи легализација геј бракова и помиње се усвајање деце од стране геј парова, што је посебно опасно с обзиром да социјалне службе у Србији имају праксу да одузимају децу од сиромашних родитеља и да их предају на усвајање (хранитељство) имућним паровима, тако да је циљ лбгт лобија и усвајање деце, јер они природним путем не могу да добију децу у истополним везама (и сличним), али желе да усвајају децу хетеросексуалаца и да их васпитају "од малих ногу" да би касније постале лбгт особе. Ово је нечасна намера коју свакако треба на време спречити и онемогућити.

Геј парада је брутална агресија на породичне вредности - лгбт понашање уништава природну, традиционалну породицу: муж и жена са децом, и онемогућава формирање нових породица које су неопходне сваком друштву које жели да опстане. Државно руководство подршком геј паради чини велику грешку, шаље погрешну поруку јавности и постаје инструмент спољних центара моћи против сопственог народа који је носилац суверености. Извршна власт треба да служи народу и његовим вредностима и принципима, а не да му насилно намеће туђе вредности и обичаје.

Медијски натписи и пропаганда стварају погрешну укалупљену слику о противницима геј параде као агресивним хулиганима и криминалцима са улице, итд. То је потпуно погрешно и злонамерно. Тачно је да се отпор геј паради пружа и од стране великог броја младих (тинејџера) који имају снажан осећај за правичност и част народа и који изражавају своје дубоко незадовољство на погрешан начин мада је само осећање оправдано. Ипак то се не може генерализовати, велика већина интелектуалаца, угледних и заслужних грађана, радника и пољопривредника, младих и старих, итд, је против геј параде иако не желе да јавно говоре о томе. Злонамерно се покушава опште незадовљство и неодобравање редуковати на маргиналне, агресивне групе.

Српска православна црква, која је мајка нашег народа, државе, културе и  просвете не мења ставове кроз време у зависности од околности, она просто сведочи Христово учење које је у нашем случају и историјски темељ државотворности. Црква је геј параду назвала парадом срама због њеног антихришћанског, антиморалног и противприродног карактера. Да ли ће државно руководство дати предност врло малој групацији геј активиста у односу на Православље и цивилизацијско-духовни основ наше државе?

Права парада поноса је заправо војна парада на Црвеном Тргу у Москви на Дан победе 9. маја - парада сећања на велику победу против фашизма и огромне људске жртве, променада савременог оружија и спремности државе да брани своју скупо плаћену слободу - то је парада коју подржава велика већина грађана. Није случајно што је суд у Санкт-Петербургу забранио геј параду на 99 година.

 

Не геј паради! - детаљније