Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Озакоњење геј бракова у земљама ЕУ

13.01.2013.

 

Почеле антигеј демонстрације у Паризу, очекује се неколико стотина хиљада људи

http://vaseljenska.com/vesti/pocele-antigej-demonstracije-u-parizu-ocekuje-se-nekoliko-stotina-hiljada-ljudi/

Париз – Неколико стотина хиљада људи који се противе хомосексуалном браку, који француске власти желе да легализују, окупљају се данас у Паризу на великом скупу на позив католичке цркве и опозиционе деснице.

Марш демонстраната треба да крене са три различите локације у Пазиру. Париска полиција је навела да очекује око 300.000 људи који ће из различитих места доћи до Ајфелове куле и додала да је метро затворен и да ће то бити један од највећих скупова у последњих десет година.

Француски парламент треба 29. јануара да размотри нацрт закона о геј браку и усвајању деце у тим браковима.

Тај закон представља део обаћања председника Франсоа Оланда у предизборној кампањи. Ти бракови су већ легализовани у више европских држава, Великој Британији, Шпанији, Португалу и Холандији.

Међутим, тај нацрт закона је постао све мање популаран. Према последњим анкетама, 56 одсто Француза је за геј брак, док је 50 одсто за усвајање деце. За тај брак пре неколико месеци било је више од 65 одсто испитаних Француза.

На скупу се очекују верски званичници. Скуп ће бити подељен. У једном ће бити представници и симпатизери католика, а у другом представници и симпатизери деснице Уније за народни покрет (УМП), партије бившег председника Николе Саркозија.

Саркози, међутим, неће присуствовати скупу, као ни председница екстремно десничарског Националног фронта Марин ле Пен.

 

 

Не геј паради - погледајте

не геј паради!