Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Папа подржао ЕУ и геноцид над Србима

06.06.2011.

Папа Бенедикт XVI завршио је дводневну посету Хрватској. Одржао је мису на хиподрому чиме је показао одсуство осећаја за светост и достојанство Хришћанске вере. Подржао је улазак Хрватске у Европску унију, која својим духовним уређењем очигледно одговара Ватикану и његовим политичким интересима. Највећи скандал је ипак, молитва папе на гробу Алојза Степинца, поглавара католичке цркве у Хрватској у време Другог светског рата. Папа је још једном недвосмислено ставио до знања, да се ни он нити други руководиоци католичке цркве нимало не кају за геноцид над Србима у НДХ. Папа је чак Степинца назвао "мучеником" и заштитником Срба! Ово су речи од којих се Србима западно од Дрине диже коса на глави и због којих остају без даха! Цинизам и лицемерје су превршили све мере: злочинац се проглашава заштитником, убица се проглашава жртвом од стране латинског поглавара. Не заборавимо да је садашњи папа својевремено био члан Хитлерове омладине "Хитлер југенд". Можемо се запитати, каква је творевина ЕУ, када је подржава папа истовремено са Степинцем?

Алојзе Степинац је 1941. свим свештеницима наредио да служе "Te Deum", службу захвалности Богу због успостављања усташке државе НДХ. Са његовим благословом у листу "Недјеља", 27. априла 1941. писало је: "Војска Адолфа Хитлера, вође њемачког народа, била је најсвечаније дочекана у хрватским крајевима, јер су срушили ту омражену кулу звану Југославија. (...) Да живи Поглавник др Анте Павелић!" Папа Пио ХII поставио је надбискупа Степинца за војног викара "sine titulo" за хрватску војску; хрватска војска су били домобрани (регуларне јединице) и усташе (ударна песница режима) - и једнима и другима духовни отац је био Степинац. 1942. године Степинац је постао члан Хрватског нацистичког усташког сабора. Степинац је одредио комисију за прекрштавање Срба, који су, по одлуци хрватске владе, одмах по преласку на католицизам, сматрани Хрватима. Од 1941. до 1945. убијено је преко милион Срба у НДХ, од чега око 700.000 у Јасеновцу. Велики део одговорности сноси католичка црква која је инспирисала геноцид над Србима и подстрекивала усташе на злочине. Преко 200.000 Срба се покатоличило како би избегли смрт.

Сматрамо да је овим потезом папе дефинитивно разрешено питање обележавања 1700 година Миланског едикта у Нишу. Онај ко подржава геноцид над Србима у НДХ нема право да се појављује у Србији као гост и узнемирава Православне вернике.

Коришћени цитати из есеја Владимира Димитријевића: Римокатолички "светац" Алојзије Степинац.

 

Садашњи римски папа из времена док је био члан Хитлер југенда:

Хрватска "елита" из времена нацизма: