Насловна О нама Download Везе Контакт

 

 

"Пешчаник" - право лице европске Србије

Пешчаник

Емисија Пешчаник се емитује у оквиру Б-92, медијске куће у власништву запада и окренуте потпуно заступању интереса запада, насупрот интересима српског народа. Пешчаник представља заправо право лице европске Србије, односно осликава реалне ставове запада, све оно што про-европски политичари не смеју да кажу.

Пешчаник је 21.10.2010. објавио текст Растислава Динића под насловом "Звери српске" (мислећи ту на Двери српске и сродна удружења) у коме се, иако је то немогуће, покушавају повезати српске патриотске организације са фашизмом или бар неким елементима фашизма. Ова прича је толико отрцана, шупља и неутемељена, а при томе овде изнета на тако безобзиран начин да просечном човеку може лако припасти мука. Ево једног пасуса у коме се помиње "1389":

Drugo, organizacije koje su na ovaj ili onaj nacin povezane sa neredima u nedelju, bilo u svojstvu organizatora ili u svojstvu relativizatora, nastupaju sa eksplicitno fasistickim programom i zahtevima. U pitanju su dakle, nesumnjivo fasisticke organizacije. Dokazivati to na primeru „Obraza“, „Nasih“ i „SNP 1389“ bilo bi suvisno: ovo ne samo da je ocigledno, nego ce se time uskoro pozabaviti i Ustavni sud Srbije, pa da mu se ovde ne mesamo u posao.

Руководство Покрета 1389 је одмах реаговало против Пешчаника, подносећи пријаву Републичкој радиодифузној агенцији РРА, а биће вероватно и других правних мера. Надамо се да ће овакве безумне клевете и најбруталнији медијски напади (који попримају одлике медијског рата) (про)западних медија на "1389" престати и да ће државни органи у складу са законом, казнити починиоце и спречити убудуће овакав медијски криминал, усмерен на медијско, полицијско, системско гушење свих који се јавно супротстављају уласку Србије у ЕУ и НАТО.

http://www.pescanik.net/content/view/5831/191/