Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Подршка сиријско-руском војном савезу и борби против тероризма

30.12.2016.

                Покрет 1389 подржава сиријско-руски војни савез и борбу против тероризма на тлу суверене Сирије. Овај војни савез је неопходан, јер се држава Сирија нашла у великим безбедносним проблемима и под ударима изнутра и споља; без подршке руских оружаних снага вероватно не би опстала. Легална и легитимна влада Башара Ел Асада није хтела да се покори и потчини нео-колонијалним силама атлантског савеза, што је изазвало гнев у Бриселу и Вашингтону и низ акција усмерених на свргавање легалног поретка. Терористе огранака Ал-Каиде у Сирији западни медији називају „опозицијом“ и пружа им се политичка, медијска, економска, војна помоћ чиме се грубо крши међународно право, Повеља ОУН и други документи који уређују међународне односе са намером очувања мира.

Сирија је пружила надчовечанске напоре у циљу очувања слободе и суверености и заштите народа од спољних војних агресија, грађанског рата и терористичких напада. Огроман број избеглица сведочи о изузетно тешкој ситуацији у земљи чија престоница је некад називана Паризом Блиског Истока. Безумни терористи Ал-Каиде и Исламске државе намерно уништавају градове старе око 3 хиљаде година само зато што их нису подигли муслимани и зато што су старији од ислама, што говори о њиховом помрачењу ума и варварству.

Русија одржава своју поморску војну базу и штити Хришћане који су на удару терориста који их убијају само због вероисповедања. Подршка Сирији је морална, неопходна и легална, јер је заснована на позиву председника и владе Сирије ради решавања великих безбедносних проблема и помоћи против оружаних агресора. Акције Русије наилазе на велику подршку и симпатије широм света, али светски западни медији то углавном не региструју. После две и по деценије америчког каубојског понашања и разметања по целој планети коначно је дошло време да се зауставе и да САД осим што су сила покажу и друге цивилизацијске квалитете и поштују вољу свих народа света.

Борба у Сирији је тешка, али важна и назире се велика победа правде. Популарност Америке у периоду њене осионости као једине светске суперсиле је драстично опала, а ни на унутрашњем плану нема подршку за квази-хуманитарне и квази-демократске интервенције. Очекујемо победу Сирије, мале државе са дугом историјом и важном културом, против тероризма и спољних насртаја и такође победу њеног савезника и саборца Русије, што је охрабрење за многе државе света које су претрпеле неправедну агресију НАТО пакта или су могућа безраложна мета.

 

http://syria.mil.ru/news.htm

Одбрана